Nieuwsoverzicht

02 april 2024|

Onder strikte voorwaarden is er ruimte voor één coffeeshop in de gemeente Hoogeveen.

Lees verderOver Besluit over één coffeeshop in gemeente Hoogeveen
27 maart 2024|

Vandaag geven Unigarant en de Gemeente Hoogeveen een symbolische aftrap voor een groenere toekomst. Guido Evertz en Jan Tichelaar van Unigarant, samen met wethouder Mark Tuit, geven het startsein voor het vergroenen van het buitenterrein van Unigarant. Dit sluit aan bij het landelijke initiatief NK Tegelwippen, waar Hoogeveners worden aangemoedigd om tegels te vervangen door groen.

Lees verderOver NK Tegelwippen: Doe mee en vergroen samen met ons!
21 maart 2024|

Op 21 maart 2024, de internationale dag tegen discriminatie en racisme, wordt in het Raadhuis van Hoogeveen de tekst van artikel 1 van de grondwet bij de ingang van het Raadhuis, het Compagnieshuis en het Werkplein onthuld. Dit initiatief is tot stand gekomen na een raad brede motie.

Lees verderOver Welkom: onthulling artikel 1 grondwet
20 maart 2024|

Wilt u als aanvrager bij de gemeenten De Wolden en Hoogeveen volledig op de hoogte zijn van de impact van de Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging Bouwen (Wkb) op uw projecten? Dan is deze uitnodiging speciaal voor u!

Lees verderOver Wat betekent de Omgevingswet en de Wkb voor de initiatiefnemers in De Wolden en Hoogeveen?
15 maart 2024|

Rijkswaterstaat, Provincie Drenthe, de gemeenten Coevorden, Hoogeveen en Emmen en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondertekenden vandaag de intentieovereenkomst ‘Drentse Zonneroute A37’ om te verkennen of een zogeheten Power Purchase Agreement een optie is om de financiële haarbaarheid van het hernieuwbare energie project langs de A37 te verbeteren. In een dergelijke overeenkomst zouden (decentrale) overheden stroom afnemen tegen een vast tarief, voor een vastgelegde termijn.

Lees verderOver Drentse regionale overheden onderzoeken innovatieve mogelijkheden om Drentse Zonneroute A37 te realiseren
06 maart 2024|

De gemeenteraad van Hoogeveen zal in de raadsvergadering van 7 maart 2024 een gezamenlijke motie indienen waarin de raad het belang benadrukt van het behoud van TVM voor de gemeente.

Lees verderOver Gemeenteraad roept op tot behoud van TVM voor Hoogeveen
06 februari 2024|

De afgelopen periode is een aanbestedingsprocedure doorlopen voor levering van de Wmo-hulpmiddelen. Medipoint heeft deze aanbesteding gewonnen en dus zullen zij vanaf 1 april 2024 de levering, onderhoud en reparatie van Wmo-hulpmiddelen gaan uitvoeren.

Lees verderOver Per 1 april 2024 nieuwe leverancier Wmo-hulpmiddelen
14 november 2023|

Het college van B&W heeft de Aanpak armoedebestrijding vastgesteld. Met deze aanpak wil het college financieel kwetsbare mensen ondersteunen.

Lees verderOver De Aanpak armoedebestrijding moet mensen uit de armoede halen

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht