Inschrijving voor nieuwbouw in Nijstad-Oost gaat begin juni open

Aan de rand van Hoogeveen, naast Erflanden, wordt een bijzondere nieuwe woonbuurt gebouwd: Ieders Erf. Een buurt waarin toekomstige bewoners het huis van hun dromen kunnen bouwen in een landelijke omgeving die ze samen met hun buren inrichten.

De ontwikkeling wordt in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) uitgevoerd. Dit houdt in dat een groep particulieren samen een bouwplan ontwikkelt en samen beslist over zaken als de verkaveling en inrichting van het erf. Het gebied is verdeeld in acht erven. Een van de erven, het Van der Veen-erf, is niet beschikbaar voor CPO. Dit erf wordt aangeboden aan ontwikkelaars die het erf willen realiseren met een collectief zelfvoorzienend waterstofenergiesysteem.

Particulieren: informatie en inschrijving 

Belangstellenden kunnen voor meer informatie over het project en het inschrijfproces terecht op iederserf.nl. Vragen zijn ook welkom via kavels@hoogeveen.nl; vermeld dan als onderwerp ‘Nijstad-Oost’. De inschrijving voor particulieren voor een plek in Nijstad-Oost start op 3 juni en loopt tot 2 september 2024 12.00 uur. In deze periode kunnen groepen van minimaal drie natuurlijke personen zich inschrijven. Belangstellenden die nog geen groep hebben, kunnen zich melden via iederserf.nl. De gemeente biedt ondersteuning bij de vorming van groepen. 

Ontwikkelaars: informatie en inschrijving

Vanaf 5 juni 2024 kunnen ontwikkelaars zich inschrijven voor de ontwikkeling van het Van der Veen-erf, als onderdeel van Ieders Erf. De ontwikkeling bestaat uit een erf waar minimaal 13 tot 16 woningen moeten worden gerealiseerd. Ze moeten van energie worden voorzien met een collectief zelfvoorzienend waterstofenergiesysteem. Belangstellende ontwikkelaars kunnen een leidraad met inschrijfprocedure opvragen door een mail te sturen naar kavels@hoogeveen.nl; met als onderwerp ‘Nijstad-Oost Van der Veen-erf’. Ontwikkelaars kunnen tot 4 september 12.00 uur inschrijven. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht