Nieuwsoverzicht

09 juli 2024|

Op woensdag 10 juli herleggen 25 leerlingen van groep 8 van de Titus Brandsma school samen met de medewerkers van Zuidema-groep Hoogeveen officieel 15 stolperstenen. Deze stenen werden tien jaar geleden door kunstenaar Gunter Demnig en leerlingen van groep 8 van de Titus Brandsma school gelegd.

Door de herinrichting van de Hoofdstraat werden de stolperstenen er tijdelijk uitgehaald. De koperen stolperstenen maken deel uit van het Europese monument voor de slachtoffers van de Holocaust.

Lees verderOver Leerlingen Titus Brandsmaschool leggen 15 stolperstenen weer op hun plek
08 juli 2024|

De gemeenteraad bespreekt op 11 juli de uitgangspuntennotitie Begraafbeleid. Deze komt voort uit een eerder debat in de raad over de kaders van het begraafbeleid.

Lees verderOver Gemeenteraad Hoogeveen geeft uitgangspunten voor begraafbeleid mee aan college
01 juli 2024|

Het Drentse Landschap en de gemeente Hoogeveen slaan de handen ineen voor een langdurige en strategische samenwerking. Het Drentse Landschap speelt een belangrijke rol in Hoogeveen als beheerder van natuurgebieden in de gemeente. Dit vormt dan ook de basis voor deze samenwerking met als doel: meer natuur en biodiversiteit in de gemeente Hoogeveen. De samenwerking werd officieel bekrachtigd met de plaatsing van een bankje langs de gezamenlijk ontwikkelde wandelroute "Langs de stadsrand van Hoogeveen". Wethouder Mark Tuit en Sonja van der Meer, directeur-bestuurder van Het Drentse Landschap, verrichtten deze feestelijke handeling.

Lees verderOver Het Drentse Landschap en gemeente Hoogeveen zetten samen stappen naar een groener Hoogeveen
26 juni 2024|

Reizigers richting Wolfsbos en Krakeel: let op! Vanaf 1 juli rijdt De Bij een andere route dan u gewend bent.

Lees verderOver Test nieuwe route De Bij langs Vos van Steenwijklaan
21 juni 2024|

Het afgelopen half jaar heeft de gemeente Hoogeveen, samen met bewoners van de Coevorderstraatweg, OV-bureau Groningen Drenthe, Plaatselijk Belang Noordscheschut en Plaatselijk Belang Nieuweroord een intensief en constructief participatietraject gevolgd. In dit traject is nu de eerste stap gezet met een nieuw ontwerp voor de inrichting van de Coevorderstraatweg.

Lees verderOver Gemeente Hoogeveen en bewoners zetten eerste stap in ontwerp herinrichting Coevorderstraatweg
21 mei 2024|

Aan de rand van Hoogeveen, naast Erflanden, wordt een bijzondere nieuwe woonbuurt gebouwd: Ieders Erf. Een buurt waarin toekomstige bewoners het huis van hun dromen kunnen bouwen in een landelijke omgeving die ze samen met hun buren inrichten.

Lees verderOver Inschrijving voor nieuwbouw in Nijstad-Oost gaat begin juni open
27 maart 2024|

Vandaag geven Unigarant en de Gemeente Hoogeveen een symbolische aftrap voor een groenere toekomst. Guido Evertz en Jan Tichelaar van Unigarant, samen met wethouder Mark Tuit, geven het startsein voor het vergroenen van het buitenterrein van Unigarant. Dit sluit aan bij het landelijke initiatief NK Tegelwippen, waar Hoogeveners worden aangemoedigd om tegels te vervangen door groen.

Lees verderOver NK Tegelwippen: Doe mee en vergroen samen met ons!

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht