Nieuwsoverzicht

31 januari 2023|

Vanaf 1 maart kunnen inwoners subsidie aanvragen voor het groener maken van hun tuin zodat deze beter bestand is tegen bijvoorbeeld hitte en wateroverlast. De subsidie komt ook beschikbaar voor bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Lees verder Over Nieuwe subsidie helpt inwoners bij het vergroenen van de tuin
26 januari 2023|

Gemeente Hoogeveen stelt € 350.000 beschikbaar voor maatschappelijke organisaties die in acute geldnood zitten door de hoge energierekening. De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders hierom gevraagd.

Lees verder Over Noodfonds energielasten voor maatschappelijke organisaties
19 januari 2023|

Sinds gisteren beschikt Hoogeveen over snellaadstation LEAP24, gevestigd aan de Meester Cramerweg 7 in Hoogeveen. Vracht-, bestel- en personenauto’s kunnen hier snel laden.

Lees verder Over Snellaadstation op Buitenvaart geeft impuls aan duurzame mobiliteit
19 januari 2023|

Een emotioneel afscheid dinsdagochtend van de Stephensonstraat 9 in Hoogeveen. De laatste vier bewoners vertrokken uit het bedrijfsgebouw dat sinds 1 november vorig jaar diende als noodopvanglocatie voor asielzoekers die anders buiten de poorten van Ter Apel hadden moeten verblijven.

Lees verder Over Laatste asielzoekers vertrokken uit crisisopvang Hoogeveen
18 januari 2023|

Vorig jaar heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen op grond van de Wet op de ruimtelijke ordening. Dit besluit maakte het mogelijk goed te sturen op de kwaliteit die het centrum nodig heeft om aantrekkelijk te zijn.

Lees verder Over Hoogeveen werkt aan centrum waarin het ook goed wonen is
11 januari 2023|

Op maandagavond 16 januari maken wij in de Burgerzaal van het gemeentehuis te Hoogeveen de sportmensen van 2022 bekend. Tijdens deze inspirerende avond huldigt wethouder van Sport Roelof Bisschop de Sportman, Sportvrouw, het Sporttalent en de Sportploeg van het jaar 2022. MT Sessions verzorgt tijdens deze avond de muzikale omlijsting.

Lees verder Over Hoogeveense sportuitreiking 2022
02 januari 2023|

De komende maanden (januari t/m maart 2023) gaat het bedrijf Cyclomedia uit Zaltbommel in onze gemeente 360 graden panoramafoto’s maken. Hiervoor rijden speciaal uitgeruste voertuigen over alle openbare wegen.

Lees verder Over Opnamen openbare ruimte door Cyclomedia
21 december 2022|

Op 8 november 2022 heeft Scala de deelnemende gemeenten laten weten dat ze haar activiteiten in het culturele vrijetijdsaanbod per 1 juli 2023 beëindigt. De gemeenten Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Steenwijkerland zetten in op behoud van het lokale culturele vrijetijdsaanbod. De gemeenten onderzoeken begin 2023 hoe het culturele vrijetijdsaanbod, dat op dit moment door de stichting Scala wordt uitgevoerd, op een faire, marktconforme en kwalitatief goede wijze georganiseerd kan worden. Tijdens dit onderzoek blijft Scala aan haar cursisten lesgeven. Dit is de uitkomst van het overleg tussen de betrokken gemeenten en Scala.

Lees verder Over Gemeenten zetten in op behoud lokale culturele vrijetijdsaanbod

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht