U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Nieuwsoverzicht

17 juni 2021|

Als je zwanger bent en problemen hebt, kan dat zorgen voor veel stress. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van een baby. Moeders van Hoogeveen is een project van gemeente Hoogeveen en helpt aanstaande moeders om tijdens de zwangerschap stress te verminderen en gezond te leven. Na de bevalling helpt Moeders van Hoogeveen om een goede hechting en een gezonde ontwikkeling van het kind mogelijk te maken. Samen met het gezin en het netwerk van het gezin bouwen de Moeders van Hoogeveen aan een sterke basis. Zo krijgt het kind een kansrijke start in het leven. Een andere doelstelling van Moeders van Hoogeveen is om problemen en daaruit voortvloeiende (zorg)kosten later in het leven van een kind te voorkomen.

Lees verder
15 juni 2021|

Mensen met een laag opleidingsniveau en een laag inkomen gaan gemiddeld 6 jaar eerder dood en krijgen 19 jaar eerder te maken met ziekte in vergelijking tot mensen met een hogere opleiding en hoger inkomen. Dat is niet eerlijk. Ook deze groep heeft recht op al die jaren in gezondheid. Daar gaan inwoners, professionals en ondernemers samen iets aan doen.

Lees verder
10 juni 2021|

Wil je meer weten over de politiek in jouw gemeente of over een bestuursfunctie? Welke invloed jezelf kunt uitoefenen en hoe dat in zijn werk gaat? Dan is de cursus Politiek Actief wellicht iets voor jou. De cursus is gratis en start op woensdag 8 september a.s.

 

Met deze cursus hoopt de gemeente de inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Lees verder
04 juni 2021|

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de plannen voor het openbaar vervoer per bus in 2022 bekend gemaakt. Wat vindt u ervan? U kunt tot 11 juni reageren.

Lees verder
03 juni 2021|

Langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam. Dat zijn de doelen van Doortrappen, een programma dat ouderen helpt veilig en vol vertrouwen door te gaan met fietsen.

Lees verder
31 mei 2021|

Kinderarmoede komt helaas veel vaker voor dan je denkt. In Nederland groeit gemiddeld een op de twaalf kinderen op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas die niet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Stichting Leergeld Hoogeveen en Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe bundelen hun krachten en werken samen om alle kinderen die opgroeien in armoede mee te kunnen laten doen.

Lees verder
27 mei 2021|

Sportdag voor groep 7 en 8 van de basisscholen toch mogelijk

 

Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisscholen kijken er ieder jaar naar uit; de sportweek. De sportweek is een jaarlijks sportief feest voor alle bovenbouwleerlingen in de hele gemeente. Vorig jaar kon het vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan, hoe zit dat dit jaar?

Lees verder
27 mei 2021|

Samen fietsen met iemand die dit niet meer zelfstandig kan? Dat kan met een duofiets. Leverancier voor hulpmiddelen Meyra heeft er een geschonken aan de inwoners van Hoogeveen. Deze schenking maakt deel uit van de contractuele overeenkomst tussen gemeente Hoogeveen en de firma Meyra. Deze duofiets staat samen met andere duofietsen bij het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos in Hoogeveen en is voor iedereen te leen.

Lees verder

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl