Nieuwsoverzicht

07 juni 2024|

De gemeente Hoogeveen spreekt haar dank uit aan Ondernemend Emmen en Ondernemend Hoogeveen voor hun inzet om de Q-liner busverbinding tussen Emmen en Hoogeveen opnieuw te realiseren. Vorig jaar heeft de gemeente ook gesprekken gevoerd met het OV-bureau Groningen Drenthe om het belang van deze verbinding te benadrukken. De vraag naar een snelle verbinding groeit, vooral vanwege de toenemende samenwerking tussen beide steden in zorg en onderwijs.

Lees verderOver Herstel van Q-liner Busverbinding Hoogeveen - Emmen
06 juni 2024|

Het college van burgemeester en wethouders van Hoogeveen heeft de jaarrekening 2023 en het jaarverslag aangeboden aan de gemeenteraad. In de jaarrekening en het jaarverslag staat waaraan de gemeente in 2023 het geld heeft uitgegeven. Gemeente Hoogeveen sluit 2023 af met een positief resultaat van ruim € 21,78 miljoen.

Lees verderOver Hoogeveen sluit 2023 positief af
24 mei 2024|

Doe-het-zelvers die aan de slag willen met het isoleren van hun woning, kunnen in aanmerking komen voor de Hoogeveense Isolatie Bon. Dat is een subsidie tot € 2.160. De bon is bedoeld voor woningeigenaren die een huis hebben met een (geschat) energielabel D of lager. De WOZ-waarde van het huis mag maximaal € 429.300 zijn.

Lees verderOver De Hoogeveense Isolatie Bon
21 mei 2024|

Aan de rand van Hoogeveen, naast Erflanden, wordt een bijzondere nieuwe woonbuurt gebouwd: Ieders Erf. Een buurt waarin toekomstige bewoners het huis van hun dromen kunnen bouwen in een landelijke omgeving die ze samen met hun buren inrichten.

Lees verderOver Inschrijving voor nieuwbouw in Nijstad-Oost gaat begin juni open
06 mei 2024|

Op zaterdag 4 mei 2024 zijn er bloembakken geplaatst op het Hollandscheveldse Opgaande, op het deel tussen de rontonde en de Langedijk. Dit heeft geleid tot diverse reacties. We willen graag wat duidelijkheid verschaffen over deze verandering in de verkeerssituatie, die samen met de aanwonenden ontwikkeld is.

Lees verderOver Verkeersmaatregelen op het Hollandscheveldse Opgaande
27 maart 2024|

Vandaag geven Unigarant en de Gemeente Hoogeveen een symbolische aftrap voor een groenere toekomst. Guido Evertz en Jan Tichelaar van Unigarant, samen met wethouder Mark Tuit, geven het startsein voor het vergroenen van het buitenterrein van Unigarant. Dit sluit aan bij het landelijke initiatief NK Tegelwippen, waar Hoogeveners worden aangemoedigd om tegels te vervangen door groen.

Lees verderOver NK Tegelwippen: Doe mee en vergroen samen met ons!
14 november 2023|

Het college van B&W heeft de Aanpak armoedebestrijding vastgesteld. Met deze aanpak wil het college financieel kwetsbare mensen ondersteunen.

Lees verderOver De Aanpak armoedebestrijding moet mensen uit de armoede halen

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht