U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak

Nieuwsoverzicht

07 juli 2021|

In Elim is behoefte aan woonruimte. De afgelopen tijd is een verkenning gedaan om de omvang van de vraag en de mogelijkheden voor een locatie in beeld te brengen. Het onderzoek is voornamelijk gericht op gronden van de gemeente op en rond het sportpark in Elim. Het sportcomplex heeft overcapaciteit sinds de aanleg van een kunstgrasveld.

Lees verder
30 juni 2021|

In de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 regio Drenthe is aangegeven dat het streven is om in 2030 een kwart van het Drentse energiegebruik op te wekken door grootschalige zonne- en windenergie. Per gemeente is dit voornemen uitgewerkt. De gemeenteraad van Hoogeveen heeft op 3 juni een besluit genomen over de voornemens en afspraken in de RES 1.0 die gelden voor de gemeente Hoogeveen.

Lees verder
29 juni 2021|

Het college van B&W dient bij de provincie Drenthe een aanvraag in voor een bedrag van € 2,65 miljoen subsidie uit het Regionaal Stedenfonds (RSF). Met de instelling van het Regiostedenfonds helpt de provincie Drenthe onder andere de gemeente Hoogeveen bij de ‘ombouw’ naar een compacter en aantrekkelijk stadscentrum.

Lees verder
29 juni 2021|

Het college van burgemeester en wethouders legt het nieuwe woonwagen- en standplaatsenbeleid voor aan de gemeenteraad.

Lees verder
17 juni 2021|

Als je zwanger bent en problemen hebt, kan dat zorgen voor veel stress. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van een baby. Moeders van Hoogeveen is een project van gemeente Hoogeveen en helpt aanstaande moeders om tijdens de zwangerschap stress te verminderen en gezond te leven. Na de bevalling helpt Moeders van Hoogeveen om een goede hechting en een gezonde ontwikkeling van het kind mogelijk te maken. Samen met het gezin en het netwerk van het gezin bouwen de Moeders van Hoogeveen aan een sterke basis. Zo krijgt het kind een kansrijke start in het leven. Een andere doelstelling van Moeders van Hoogeveen is om problemen en daaruit voortvloeiende (zorg)kosten later in het leven van een kind te voorkomen.

Lees verder
04 juni 2021|

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de plannen voor het openbaar vervoer per bus in 2022 bekend gemaakt. Wat vindt u ervan? U kunt tot 11 juni reageren.

Lees verder
03 juni 2021|

Langer gezond, sociaal actief en zelfredzaam. Dat zijn de doelen van Doortrappen, een programma dat ouderen helpt veilig en vol vertrouwen door te gaan met fietsen.

Lees verder
31 mei 2021|

Kinderarmoede komt helaas veel vaker voor dan je denkt. In Nederland groeit gemiddeld een op de twaalf kinderen op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas die niet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Stichting Leergeld Hoogeveen en Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe bundelen hun krachten en werken samen om alle kinderen die opgroeien in armoede mee te kunnen laten doen.

Lees verder

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl