Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Nieuwsoverzicht

17 januari 2022|

Aannemer NTP begint 16 februari met de aanleg van een zogeheten ‘kluifrotonde’ over de A28 bij de af- en opritten van Fluitenberg/Hoogeveen-Noord. Dit zijn twee rotondes die met elkaar verbonden zijn tot een langgerekt geheel. Een deel van de Middenveld gaat daarom vanaf 16 februari zeven weken dicht.

Lees verder
11 januari 2022|

Het college van B&W stelt de gemeenteraad in de gelegenheid een besluit te nemen over de gevraagde uitbreiding van energiestation Green Planet in Pesse. De beoogde uitbreiding betreft een overdekt tankeiland, een vrachtwagenparkeerplaats, een belevenissenbos met diverse recreatieve elementen, een evenemententerrein en een uitkijktoren. Voor de uitbreiding moet het bestemmingsplan aangepast worden. Het ontwerp bestemmingsplan heeft van 12 december 2019 tot en met 22 januari 2020 ter inzage gelegen. Er zijn 153 zienswijzen ingediend.

Lees verder
11 januari 2022|

Het college van B&W heeft een plan gemaakt om het sociaal domein nog beter te organiseren en betaalbaarder te maken. Het is de uitwerking van de opdracht van de gemeenteraad: kom tot een herontwerp van het sociaal domein en bespaar € 8 miljoen. Alles is bekeken en besproken, wat gaat er goed, wat kan beter, samen met partners. Het is niet mogelijk om € 8 miljoen te besparen.

Lees verder
09 januari 2022|

Burgemeester Karel Loohuis stelt een bestuursrechtelijke handhavingsprocedure in vanwege een bijeenkomst op zondagmiddag in Hoogeveen van De Nieuwe Wereld.

Lees verder
27 oktober 2021|

De heer H.B.J. Mulder (61) uit Marum wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Hoogeveen. Hij is nu nog gemeentesecretaris van Smallingerland. Jelmer Mulder volgt Jan Scholten op, die 1 februari aantrad als interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur en tot eind van dit jaar blijft. Jelmer Mulder gaat 1 januari in Hoogeveen aan de slag.

Lees verder
06 oktober 2021|

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen erbij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen! Als de zon lang op de aarde schijnt, droogt de aarde uit. Een bladerdek is als een parasol om de aarde te beschermen tegen de uitdrogende zon. In de winter helpen de blaadjes als een beschermdeken. Een gezonde tuin start met een goede bodem; bladeren dragen bij aan een gezonde bodem.

Lees verder
31 mei 2021|

Kinderarmoede komt helaas veel vaker voor dan je denkt. In Nederland groeit gemiddeld een op de twaalf kinderen op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas die niet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Stichting Leergeld Hoogeveen en Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe bundelen hun krachten en werken samen om alle kinderen die opgroeien in armoede mee te kunnen laten doen.

Lees verder
02 februari 2021|

Met de realisatie van een innovatiecentrum beschikt de regio eind 2023 over een centrum voor opleidingen, trainingen en een netwerk voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het innovatiecentrum krijgt onderdak bij het Alfa-college aan de Voltastraat in Hoogeveen en moet hét opleidingscentrum worden voor de monteur van de toekomst. De Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe onderschrijft de ambities van het innovatiecentrum en draagt ruim € 1,2 miljoen bij aan de realisatie.

Lees verder

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl