U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Nieuwsoverzicht

15 oktober 2021|

Wethouder Janita Tabak heeft het zelf ervaren. Al sinds 1970 vieren we op 15 oktober de Dag van de Witte Stok om stil te staan bij blinden en slechtzienden. De witte stok staat symbool voor hun zelfstandigheid.

Lees verder
13 oktober 2021|

Het Nationaal Kampioenschap schaken gaat zoals gepland vrijdag 15 oktober van start in het Raadhuis van Hoogeveen. Een aantal schakers had bezwaar gemaakt tegen het tonen van de coronatoegangspas. Zij spanden een kort geding aan bij de rechtbank Haarlem tegen de gemeente Hoogeveen en de Schaakbond (KNSB). De rechter stelde hen in het ongelijk.

Lees verder
13 oktober 2021|

Er zijn momenteel veel initiatieven voor woningbouw in het centrum van Hoogeveen. De realisatie van nieuwe woningen kan eraan bijdragen dat het stadscentrum aantrekkelijk blijft. Het past ook binnen het totaal aan ontwikkelingen in het centrum.

Lees verder
06 oktober 2021|

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen erbij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen! Als de zon lang op de aarde schijnt, droogt de aarde uit. Een bladerdek is als een parasol om de aarde te beschermen tegen de uitdrogende zon. In de winter helpen de blaadjes als een beschermdeken. Een gezonde tuin start met een goede bodem; bladeren dragen bij aan een gezonde bodem.

Lees verder
05 oktober 2021|

Het college van B&W heeft aan de gemeenteraad een sluitende begroting voor 2022 gepresenteerd. Het is een volgende stap voorwaarts naar een financieel gezond Hoogeveen. ‘Samen met de inwoners en ondernemers zijn we de bocht aan het nemen en er is alle reden daar blij mee te zijn,’ aldus het college van B&W.

Lees verder
01 oktober 2021|

Ben je nog niet gevaccineerd en wil je toch gezellig uit in Hoogeveen? Vanaf vandaag kun je in Punt H Hoofdstraat 17-A van 12.00 tot 22.00 uur een gratis sneltest doen.

Lees verder
29 september 2021|

Inwoners, professionals en ondernemers hebben samen een Lokaal Preventieakkoord gemaakt. Daarin staan ambities op het gebied van roken, drinken en gewicht. Het Lokaal Preventieakkoord nodigt inwoners, ondernemers en verenigingen uit om met ideeën te komen die helpen om iedereen gelijke kansen te geven op een gezond en lang leven.

Lees verder
13 september 2021|

Het Waterstof Tiny House is klaar en gaat vanaf dinsdag 14 september 2021 op tour langs zes gemeenten in de regio Zuid- en Oost-Drenthe. In het tiny house wordt gedemonstreerd hoe waterstof als brandstof in woningen kan worden gebruikt en het toont hoe circulair bouwen in de praktijk werkt. Studenten van het Alfa-college in Hoogeveen hebben de duurzame woning mede ontwikkeld en gebouwd. Het project is een gezamenlijk initiatief van gemeente Hoogeveen, Alfa-college en Vrienden van Techniek Hoogeveen en maakt onderdeel uit van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Lees verder

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl