Nieuwsoverzicht

21 september 2022|

Luc Slagter, 21 jaar, had moeite met school en stopte ermee op zijn 17e. Toen kreeg hij de leerplichtambtenaar op bezoek. Inmiddels zit Luc helemaal op zijn plek bij TMFunderingen in Ruinen. Dankzij goede samenwerking tussen ouders, leerplichtambtenaar, vsv-coach (voortijdig schoolverlaten coach) en werkgever.

Lees verder Over Luc zit op zijn plek, dankzij goede begeleiding en samenwerking
15 september 2022|

De schoolbesturen PricoH en Bijeen, de stichting Herderskinderen en de gemeente Hoogeveen hebben een akkoord bereikt om binnen enkele weken een basisschool voor Oekraïense kinderen te openen. Herderskinderen en schoolbesturen gaan samenwerken op de inzet van personeel en op het lesprogramma. Ook zorgen ze samen voor de inrichting van de school, in de voormalige vaccinatielocatie aan De Vos van Steenwijklaan 73 in Hoogeveen.

Lees verder Over Basisschool voor Oekraïense kinderen binnenkort open
14 september 2022|

Eenzaamheid is een groot probleem. Corona heeft de gevoelens van eenzaamheid nog groter gemaakt. Tijd om daar samen iets aan te doen. Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) neemt het voortouw in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen.

Lees verder Over Hoogeveen gaat aan de slag met Eén tegen eenzaamheid
09 september 2022|

Zes inwoners van Hoogeveen die eerder moeite hadden met lezen en schrijven vormen samen het testpanel voor moeilijke brieven. Het testpanel beoordeelt brieven van bedrijven, organisaties én de gemeente.

Lees verder Over De Week van Lezen en Schrijven
07 september 2022|

Topscorer van de Oranjeleeuwinnen en rolmodel voor veel kinderen en jongeren, Vivianne Miedema, heeft vandaag haar eigen Cruyff Court in Hoogeveen geopend. De spits van Arsenal groeide op in Hoogeveen en is vereerd dat het gerenoveerde veld vanaf nu haar naam draagt.

Lees verder Over Vivianne Miedema opent eigen Cruyff Court
05 september 2022|

Ballenkunstenaar Nasser El Jackson en wethouder Mark Tuit verrichtten vandaag de feestelijke opening van het Cultuur@CruyffCourts. Na de openingsceremonie namen vele kinderen deel aan de workshops graffiti en djembé.

Lees verder Over Feestelijke opening Cultuur@CruyffCourts
13 juli 2022|

Boeren voeren actie en gemeente Hoogeveen heeft begrip voor deze acties. Leden van het college van burgemeester en wethouders spraken en spreken deze weken regelmatig met boeren. Boeren die ook in gesprek willen met de gemeente, zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De stikstofuitstoot mag niet een probleem zijn van alleen de landbouw en veehouders, het is een probleem van ons allemaal.

Lees verder Over Spandoeken verwijderen van gemeentelijke eigendommen
05 juli 2022|

Vanaf het begin van dit jaar is het voetgangersgebied in het centrum van Hoogeveen verboden voor (vracht)auto’s. Het college van B&W heeft besloten in vervolg hierop het centrum ook fysiek af te sluiten.

Lees verder Over Verzinkbare paaltjes helpen het stadscentrum veilig te houden

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht