Nieuwsoverzicht

13 juli 2022|

Boeren voeren actie en gemeente Hoogeveen heeft begrip voor deze acties. Leden van het college van burgemeester en wethouders spraken en spreken deze weken regelmatig met boeren. Boeren die ook in gesprek willen met de gemeente, zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De stikstofuitstoot mag niet een probleem zijn van alleen de landbouw en veehouders, het is een probleem van ons allemaal.

Lees verder Over Spandoeken verwijderen van gemeentelijke eigendommen
05 juli 2022|

Vanaf het begin van dit jaar is het voetgangersgebied in het centrum van Hoogeveen verboden voor (vracht)auto’s. Het college van B&W heeft besloten in vervolg hierop het centrum ook fysiek af te sluiten.

Lees verder Over Verzinkbare paaltjes helpen het stadscentrum veilig te houden
07 juni 2022|

De gemeenteraad heeft in 2020 besloten de naam Tjalmapark te schrappen en inwoners te betrekken bij de keuze van een nieuwe naam voor het park. Op de oproep namen in te sturen, zijn 111 suggesties binnengekomen voor in totaal 99 verschillende namen.

Lees verder Over Welke naam kiest u voor het park achter het Raadhuis in Hoogeveen?
02 juni 2022|

Gemeentebelangen Hoogeveen, PvdA, VVD en ChristenUnie hebben de onderhandelingen afgerond met een coalitieakkoord met de titel “Samen: verbinden & verbeteren”.

Lees verder Over Coalitieakkoord en nieuwe wethouders in Hoogeveen
15 maart 2022|

‘De aangeboden hulp voor Oekraïne in de gemeente Hoogeveen is hartverwarmend’, zegt Burgemeester Karel Loohuis. ‘Zoveel mensen willen iets doen. Het is ontzettend fijn dat ondernemers Marc Haitsma uit Nieuweroord en Klaas Koops uit Hollandscheveld al deze initiatieven willen coördineren in afstemming met de gemeente. Op deze manier kunnen inwoners, organisaties in Hoogeveen en de beide gemeenten er samen voor zorgen dat de vluchtelingen met open armen en een warm hart ontvangen worden’.

Lees verder Over Gemeente blij met coördinatie van hulp aan Oekraïne
12 maart 2022|

Gemeente Hoogeveen richt op diverse plaatsen opvangplekken in voor Oekraïense vluchtelingen. In tegenstelling tot in andere Drentse gemeenten is in de gemeente Hoogeveen geen locatie beschikbaar om de vluchtelingen allemaal op één locatie op te vangen. Na een inventarisatie en afspraken met eigenaren zijn de volgende locaties beschikbaar of worden beschikbaar gemaakt:

Lees verder Over Opvang voor Oekraïense vluchtelingen in gemeente Hoogeveen
27 oktober 2021|

De heer H.B.J. Mulder (61) uit Marum wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Hoogeveen. Hij is nu nog gemeentesecretaris van Smallingerland. Jelmer Mulder volgt Jan Scholten op, die 1 februari aantrad als interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur en tot eind van dit jaar blijft. Jelmer Mulder gaat 1 januari in Hoogeveen aan de slag.

Lees verder Over Jelmer Mulder nieuwe gemeentesecretaris Hoogeveen
06 oktober 2021|

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen erbij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen! Als de zon lang op de aarde schijnt, droogt de aarde uit. Een bladerdek is als een parasol om de aarde te beschermen tegen de uitdrogende zon. In de winter helpen de blaadjes als een beschermdeken. Een gezonde tuin start met een goede bodem; bladeren dragen bij aan een gezonde bodem.

Lees verder Over De bladeren gaan weer vallen, geniet ervan!

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht