Het Drentse Landschap en gemeente Hoogeveen zetten samen stappen naar een groener Hoogeveen

Het Drentse Landschap en de gemeente Hoogeveen slaan de handen ineen voor een langdurige en strategische samenwerking. Het Drentse Landschap speelt een belangrijke rol in Hoogeveen als beheerder van natuurgebieden in de gemeente. Dit vormt dan ook de basis voor deze samenwerking met als doel: meer natuur en biodiversiteit in de gemeente Hoogeveen. De samenwerking werd officieel bekrachtigd met de plaatsing van een bankje langs de gezamenlijk ontwikkelde wandelroute "Langs de stadsrand van Hoogeveen". Wethouder Mark Tuit en Sonja van der Meer, directeur-bestuurder van Het Drentse Landschap, verrichtten deze feestelijke handeling.

Versterken van natuur en biodiversiteit
De samenwerkingsovereenkomst heeft een looptijd van vier jaar en richt zich op het versterken van natuur en biodiversiteit in de regio. Wethouder Mark Tuit benadrukt: “We willen onze leefomgeving vergroenen en verbeteren. Groen is goed voor onze gezondheid. Groen stimuleert de variatie in planten en dieren. Groen helpt bij het aanpassen aan het veranderende klimaat. Een groene leefomgeving nodigt uit en maakt je blij. Samen zetten we stappen naar een groenere toekomst!” Voor de komende jaren hebben de partijen diverse projecten gepland die natuur en biodiversiteit in Hoogeveen zichtbaar zullen verbeteren. Deze projecten richten zich op thema’s zoals klimaatadaptatie, gezondheid, ontmoeting, participatie en recreatie.

Langs de stadsrand van Hoogeveen
Een van de eerste concrete resultaten van de samenwerking is de gloednieuwe wandelroute ‘Langs de stadsrand van Hoogeveen’. Deze route brengt je naar bijzondere plekken in Hoogeveen: het Spaarbankbos, de Boerenveensche Plassen en de Pesserma van het Oude Diep. Allemaal natuurterreinen die beheerd worden door Het Drentse Landschap. De route is te vinden op www.eindjeomindrenthe.nl en www.groenemorgenhoogeveen.nl.

Groener Hoogeveen
Met deze samenwerking willen Het Drentse Landschap en de gemeente Hoogeveen de komende jaren werken aan een groenere toekomst voor Hoogeveen.
Sonja van der Meer, directeur-bestuurder Het Drentse Landschap: “Het is een mooie kans om samen met de gemeente Hoogeveen onze doelen voor een mooier en groener Drenthe te realiseren. Het gaat namelijk echt niet goed met de natuur. Samen met de inwoners van de gemeente kunnen we nu veel mooie dingen oppakken die ervoor dat ook de generatie na ons kan blijven genieten van het prachtige Drentse landschap.”

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht