Nieuwsoverzicht

19 januari 2023|

Sinds gisteren beschikt Hoogeveen over snellaadstation LEAP24, gevestigd aan de Meester Cramerweg 7 in Hoogeveen. Vracht-, bestel- en personenauto’s kunnen hier snel laden.

Lees verder Over Snellaadstation op Buitenvaart geeft impuls aan duurzame mobiliteit
19 januari 2023|

Een emotioneel afscheid dinsdagochtend van de Stephensonstraat 9 in Hoogeveen. De laatste vier bewoners vertrokken uit het bedrijfsgebouw dat sinds 1 november vorig jaar diende als noodopvanglocatie voor asielzoekers die anders buiten de poorten van Ter Apel hadden moeten verblijven.

Lees verder Over Laatste asielzoekers vertrokken uit crisisopvang Hoogeveen
18 januari 2023|

Vorig jaar heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen op grond van de Wet op de ruimtelijke ordening. Dit besluit maakte het mogelijk goed te sturen op de kwaliteit die het centrum nodig heeft om aantrekkelijk te zijn.

Lees verder Over Hoogeveen werkt aan centrum waarin het ook goed wonen is
02 januari 2023|

De komende maanden (januari t/m maart 2023) gaat het bedrijf Cyclomedia uit Zaltbommel in onze gemeente 360 graden panoramafoto’s maken. Hiervoor rijden speciaal uitgeruste voertuigen over alle openbare wegen.

Lees verder Over Opnamen openbare ruimte door Cyclomedia
21 december 2022|

Op 8 november 2022 heeft Scala de deelnemende gemeenten laten weten dat ze haar activiteiten in het culturele vrijetijdsaanbod per 1 juli 2023 beëindigt. De gemeenten Meppel, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Steenwijkerland zetten in op behoud van het lokale culturele vrijetijdsaanbod. De gemeenten onderzoeken begin 2023 hoe het culturele vrijetijdsaanbod, dat op dit moment door de stichting Scala wordt uitgevoerd, op een faire, marktconforme en kwalitatief goede wijze georganiseerd kan worden. Tijdens dit onderzoek blijft Scala aan haar cursisten lesgeven. Dit is de uitkomst van het overleg tussen de betrokken gemeenten en Scala.

Lees verder Over Gemeenten zetten in op behoud lokale culturele vrijetijdsaanbod
22 november 2022|

Sport en bewegen houdt je fit. En het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeente Hoogeveen sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Lees verder Over Een sporthulpmiddel op maat uitproberen? In de gemeente Hoogeveen start Uniek Sporten Uitleen!
18 oktober 2022|

Gemeente Hoogeveen, ondernemers, onderwijs en andere overheden willen samen bouwen aan sterke industriële ecosystemen om het ondernemers- en vestigingsklimaat - lokaal en regionaal - te verbeteren. Een duidelijke economische focus met de juiste prioritering en een stevige positionering is hierbij noodzakelijk. Het college van B&W heeft daarom de Economische Focusagenda van en voor Hoogeveen vastgesteld.

Lees verder Over De ‘Economische Focusagenda van en voor Hoogeveen’ moet Hoogeveen op de economische kaart zetten

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht