Nieuwsoverzicht

05 juli 2022|

Vanaf het begin van dit jaar is het voetgangersgebied in het centrum van Hoogeveen verboden voor (vracht)auto’s. Het college van B&W heeft besloten in vervolg hierop het centrum ook fysiek af te sluiten.

Lees verder Over Verzinkbare paaltjes helpen het stadscentrum veilig te houden
07 juni 2022|

De gemeenteraad heeft in 2020 besloten de naam Tjalmapark te schrappen en inwoners te betrekken bij de keuze van een nieuwe naam voor het park. Op de oproep namen in te sturen, zijn 111 suggesties binnengekomen voor in totaal 99 verschillende namen.

Lees verder Over Welke naam kiest u voor het park achter het Raadhuis in Hoogeveen?
15 maart 2022|

‘De aangeboden hulp voor Oekraïne in de gemeente Hoogeveen is hartverwarmend’, zegt Burgemeester Karel Loohuis. ‘Zoveel mensen willen iets doen. Het is ontzettend fijn dat ondernemers Marc Haitsma uit Nieuweroord en Klaas Koops uit Hollandscheveld al deze initiatieven willen coördineren in afstemming met de gemeente. Op deze manier kunnen inwoners, organisaties in Hoogeveen en de beide gemeenten er samen voor zorgen dat de vluchtelingen met open armen en een warm hart ontvangen worden’.

Lees verder Over Gemeente blij met coördinatie van hulp aan Oekraïne
12 maart 2022|

Gemeente Hoogeveen richt op diverse plaatsen opvangplekken in voor Oekraïense vluchtelingen. In tegenstelling tot in andere Drentse gemeenten is in de gemeente Hoogeveen geen locatie beschikbaar om de vluchtelingen allemaal op één locatie op te vangen. Na een inventarisatie en afspraken met eigenaren zijn de volgende locaties beschikbaar of worden beschikbaar gemaakt:

Lees verder Over Opvang voor Oekraïense vluchtelingen in gemeente Hoogeveen
27 oktober 2021|

De heer H.B.J. Mulder (61) uit Marum wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Hoogeveen. Hij is nu nog gemeentesecretaris van Smallingerland. Jelmer Mulder volgt Jan Scholten op, die 1 februari aantrad als interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur en tot eind van dit jaar blijft. Jelmer Mulder gaat 1 januari in Hoogeveen aan de slag.

Lees verder Over Jelmer Mulder nieuwe gemeentesecretaris Hoogeveen
31 mei 2021|

Kinderarmoede komt helaas veel vaker voor dan je denkt. In Nederland groeit gemiddeld een op de twaalf kinderen op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas die niet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Stichting Leergeld Hoogeveen en Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe bundelen hun krachten en werken samen om alle kinderen die opgroeien in armoede mee te kunnen laten doen.

Lees verder Over Leergeld Hoogeveen en Jeugdfonds Sport & Cultuur gaan samenwerken
02 februari 2021|

Met de realisatie van een innovatiecentrum beschikt de regio eind 2023 over een centrum voor opleidingen, trainingen en een netwerk voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het innovatiecentrum krijgt onderdak bij het Alfa-college aan de Voltastraat in Hoogeveen en moet hét opleidingscentrum worden voor de monteur van de toekomst. De Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe onderschrijft de ambities van het innovatiecentrum en draagt ruim € 1,2 miljoen bij aan de realisatie.

Lees verder Over Regio Zuid- en Oost-Drenthe krijgt opleidingscentrum voor monteur van de toekomst
05 januari 2021|

Vandaag heeft burgemeester Karel Loohuis de Jong Hoogevener van het jaar 2020 bekend gemaakt tijdens de online nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente. Young TV heeft een filmpje van gemaakt van het juryrapport en de bekendmaking.

Lees verder Over Diana, Marley en Mareya winnen titel Jong Hoogevener van het jaar 2020

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht