Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Nieuwsoverzicht

29 mei 2020|

De voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe heeft op 29 mei 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de aangepaste maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees verder
20 mei 2020|

Ondernemers die in financiële problemen komen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, kunnen tot 1 juni de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) aanvragen. Deze Tozo-regeling wordt door het Rijk met 3 maanden verlengd.

Lees verder
19 mei 2020|

Trouwen of het registreren van een partnerschap is een recht. Daarom blijft het in coronatijd ook mogelijk bij gemeente Hoogeveen. Trouwen is alleen mogelijk in de trouwzaal van het Raadhuis. De grootte van deze zaal is bepalend voor het aantal gasten dat we veilig kunnen ontvangen.

Lees verder
14 mei 2020|

Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot 18 jaar in de buitenlucht weer sporten. Nu kunnen ze ook in de buitenlucht deelnemen aan culturele activiteiten. De Drentse gemeenten hebben een protocol vastgesteld met richtlijnen voor aanbieders van deze culturele activiteiten.

Lees verder
11 mei 2020|

Nu het Kabinet een versoepeling van de maatregelen heeft aangekondigd is het Drents Protocol Sport hiervoor aangepast. Het protocol gold al voor kinderen en jongeren tot 18 jaar maar is nu ook van toepassing op volwassenen. Zij mogen nu ook weer in groepen sporten.

Lees verder
04 mei 2020|

In mei start de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in Hoogeveen met de nabehandeling van de bestrijding van tijgermuggen. Dit gebeurt in een straal van zo’n 500 meter rondom de vindplaats van de tijgermuggen afgelopen jaar. Enkele weken later volgt nog een nabehandeling.

Lees verder
01 mei 2020|

We leven in een bizarre tijd. En dat willen we vastleggen, omdat het een bijzondere tijd is, maar ook omdat het kan helpen als je je verhaal kunt doen. Dat kan nu op twee nieuwe manieren. Kinderen en jongeren kunnen meedoen aan de challenge #hoegaathethgv. En voor iedereen in de gemeente Hoogeveen is er de website www.coronaverhalenhoogeveen.nl.

Lees verder
01 mei 2020|

Gemeente Hoogeveen start op 1 mei 2020 met de verkoop van zes royale bouwkavels op een toplocatie aan de rand van het Spaarbankbos. Wethouder Erik Giethoorn: 'Een prachtige, bosrijke woonomgeving tussen Hoogeveen en Pesse, waar liefhebbers van een landelijk woongevoel die tegelijk dichtbij alle voorzieningen willen wonen, hun hart kunnen ophalen.' De kavelgrootte varieert van ruim 2.000 tot bijna 3.250 vierkante meter. De prijzen voor de kavels zijn vanaf € 290.000,- inclusief BTW.

Lees verder

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl