Nieuwsoverzicht

24 mei 2024|

Doe-het-zelvers die aan de slag willen met het isoleren van hun woning, kunnen in aanmerking komen voor de Hoogeveense Isolatie Bon. Dat is een subsidie tot € 2.160. De bon is bedoeld voor woningeigenaren die een huis hebben met een (geschat) energielabel D of lager. De WOZ-waarde van het huis mag maximaal € 429.300 zijn.

Lees verderOver De Hoogeveense Isolatie Bon
21 mei 2024|

Aan de rand van Hoogeveen, naast Erflanden, wordt een bijzondere nieuwe woonbuurt gebouwd: Ieders Erf. Een buurt waarin toekomstige bewoners het huis van hun dromen kunnen bouwen in een landelijke omgeving die ze samen met hun buren inrichten.

Lees verderOver Inschrijving voor nieuwbouw in Nijstad-Oost gaat begin juni open
06 mei 2024|

Op zaterdag 4 mei 2024 zijn er bloembakken geplaatst op het Hollandscheveldse Opgaande, op het deel tussen de rontonde en de Langedijk. Dit heeft geleid tot diverse reacties. We willen graag wat duidelijkheid verschaffen over deze verandering in de verkeerssituatie, die samen met de aanwonenden ontwikkeld is.

Lees verderOver Verkeersmaatregelen op het Hollandscheveldse Opgaande
03 mei 2024|

Na jaren van voorbereiding is het zover: de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming gegeven om waterstof toe te passen in het project Waterstof Hoogeveen. De weg is nu vrij om de eerste woningen daadwerkelijk aan te sluiten op waterstof. In de wijk Erflanden in Hoogeveen gaat het in eerste instantie om tien bestaande woningen. Ook de ongeveer honderd nieuw te bouwen woningen in Nijstad-Oost krijgen een waterstof cv-ketel.

Lees verderOver Het is zover: de eerste woningen in Hoogeveen gaan over op waterstof
30 april 2024|

Op zaterdag 4 mei herdenken we burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

In Hoogeveen, Hollandscheveld en Nieuwlande vinden herdenkingsbijeenkomsten plaats.

Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 

Lees verderOver Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei 2024
29 april 2024|

Verduurzamen van eigen huis en tuin kan al in kleine stappen. Er zijn veel manieren om dit aan te pakken en alle beetjes helpen.

Lees verderOver Henny Haushilds duurzame keuze: Groen dak in Hoogeveen
25 april 2024|

Burgemeester Martijn Breukelman reikte op vrijdag 26 april een koninklijke onderscheiding uit aan elf inwoners van de gemeente Hoogeveen, waaronder twee echtparen.

 

De volgende inwoners van de gemeente Hoogeveen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontvingen een lintje:

 

Lees verderOver Elf Koninklijke onderscheidingen in gemeente Hoogeveen
24 april 2024|

Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen. De uitzonderlijke droge zomer en natte winter van afgelopen jaar, past in een trend: ons klimaat verandert. We krijgen te maken met meer én grotere weersextremen. Zoals hevige regenbuien, overstromingen, hittegolven en perioden van droogte. Het Rijk heeft 5 miljoen beschikbaar gesteld voor adaptatiemaatregelen via de ‘Impulsregeling Klimaatadaptatie’. 45 Werkregio’s in Nederland hadden tot eind 2023 de mogelijkheid om hier een financiële bijdrage aan te vragen.

Lees verderOver Geld van Rijk voor klimaatadaptatie

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht