Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Nieuwsoverzicht

05 oktober 2020|

De gemeente Hoogeveen wordt vanaf donderdag 8 oktober bestuurd door een zakencollege bestaande uit burgemeester Karel Loohuis en vier nieuw aan te treden wethouders. Deze vier nieuwe wethouderskandidaten zijn Werner ten Kate, Derk Reneman, Janita Tabak en Jan Zwiers.

 

Lees verder
29 september 2020|

Gemeente Hoogeveen vernieuwt het parkeerbeleid. Dit nieuwe parkeerbeleid ontwikkelt de gemeente samen met inwoners, ondernemers, organisaties en andere belanghebbenden.

Lees verder
28 september 2020|

Jong geleerd is oud gedaan. Dit gezegde gaat ook op voor het scheiden van afval. Veel kinderen leren thuis al dat dat afval in verschillende bakken moeten gooien. Tot nu toe kon dat op school niet en dat viel op bij de kinderen.

Lees verder
28 september 2020|

Gemeenten en woningcorporaties in Zuidwest Drenthe doen onderzoek naar de behoeften van huidige woonwagenbewoners en mensen die in de toekomst in een woonwagen willen wonen. Op basis daarvan maken de deelnemende partijen gezamenlijke plannen.

Lees verder
28 september 2020|

De overgang naar volledig duurzame energiebronnen is een grote, gezamenlijke opgave. In de gemeente Hoogeveen hebben we de afgelopen jaren grote stappen gezet in het opwekken van elektriciteit met behulp van zonnepanelen. Momenteel werkt de gemeente aan beleid om het mogelijk te maken energie uit wind op te wekken. Het gaat hierbij om windturbines met een maximale as-hoogte van 15 meter die voornamelijk in de energievoorziening van het eigen bedrijf of buurt kunnen voorzien. De afmetingen van deze turbines passen goed in het landschap en hebben minder effect op de omliggende omgeving dan grote windmolens.

Lees verder
16 september 2020|

82 mensen hebben gesolliciteerd om wethouder te worden in Hoogeveen. Het gaat om 18 vrouwen en 64 mannen. Van de kandidaten zijn er 19 woonachtig in Drenthe.

Lees verder
04 september 2020|

Voor het nieuw te vormen zakencollege voor de gemeente Hoogeveen, bestaande uit vier nieuwe wethouders en de huidige burgemeester, zoeken we kandidaten voor de positie van wethouder.

Lees verder
31 augustus 2020|

De Drentse gemeenten hebben samen een pakket van 8 maatregelen samengesteld om ondernemers te ondersteunen die in de problemen komen door corona. Alle gemeenten passen deze maatregelen toe. Ondernemers kunnen op de website van hun gemeente terecht voor informatie over de maatregelen.

Lees verder

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl