Nieuwsoverzicht

18 december 2019|

Vanaf december 2017 is in Hoogeveen een extra begeleiding en toezichtlocatie (ebtl) gevestigd. Het gaat hierbij om een experiment, bedoeld voor asielzoekers die voor overlast zorgen binnen een azc. Omdat de doelstellingen zoals beoogd met de opzet van de ebtl niet behaald zijn, wordt de ebtl per 1 februari beëindigd.

Lees verder
18 december 2019|

In het jaar 2019 zijn er weer veel sporters en teams uit de gemeente Hoogeveen die een belangrijke prestatie hebben geleverd. Dit kan op provinciaal, nationaal of internationaal niveau zijn. De gemeente wil graag de genomineerden in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar huldigen op woensdagavond 5 februari.

Lees verder
17 december 2019|

De 12 Drentse gemeenten hebben een subsidie van € 2,7 miljoen binnengehaald om inwoners te helpen het energieverbruik in hun woning te verlagen.

Lees verder
12 december 2019|

UPDATE: Helaas is het niet meer mogelijk om een vuurton aan te vragen. Alle beschikbare vuurtonnen zijn inmiddels vergeven.

Lees verder
10 december 2019|

Op 9 december werd Marjama door wethouder Slomp van Hoogeveen verrast bij het instappen van De Bij. Marjama had het geluk de 50.000e reiziger te zijn in 2019! Nog niet eerder had De Bij zoveel reizigers in één jaar.

Lees verder
03 december 2019|

Een historisch moment in Pesse gisteren (maandag 2 december). De voorzitters van korfbalvereniging Niek en sportvereniging Pesse tekenden een samenwerkingsovereenkomst met wethouder Erwin Slomp namens de gemeente Hoogeveen. In deze overeenkomst is vastgelegd hoe de komende maanden de plannen voor de fysieke integratie tussen korfbal en voetbal uitgevoerd worden.

Lees verder
02 december 2019|

De schoolbesturen in Hoogeveen hebben met de gemeente een akkoord bereikt over een visie op onderwijshuisvesting. In de visie ‘Samen kunnen we meer dan alleen’ zijn de ontwikkelingen in het onderwijs geschetst met daarbij de gevolgen voor de huisvesting. In de visie is vastgelegd dat huisvesting van deze tijd goede mogelijkheden moet bieden voor samenwerking tussen scholen, en zorg en opvang moet faciliteren. Ook moet de huisvesting Hoogeveens maatwerk mogelijk maken om kinderen in achterstandssituaties te ondersteunen.

Lees verder
02 december 2019|

Gemeente Hoogeveen gaat het parkeerbeleid vernieuwen. Wethouder Erwin Slomp: “Dit nieuwe parkeerbeleid ontwikkelen we met alle belanghebbenden, met inwoners, ondernemers, winkelend publiek en belangenorganisaties, want Hoogeveen maken we samen. Meedoen en meedenken kan op verschillende manieren en momenten.

Lees verder

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl