Nieuwsoverzicht

28 februari 2023|

Vandaag gingen de kinderen tijdens een bezoek aan basisschool Goudvink en De Krullevaar in gesprek met de wethouder. In de gesprekken werd er gesproken over wat de kinderen bezighoudt. Dit bezoek is de start van een serie bezoeken aan (basis)scholen. Maandelijks bezoekt Mark Tuit een andere school in de gemeente Hoogeveen. Tijdens deze bezoeken gaat hij in gesprek met: leerlingen, leerkrachten, en directeuren.

Lees verder Over Kinderen van basisschool Goudvink en De Krullevaar in gesprek met wethouder Mark Tuit
28 februari 2023|

Staat jouw tuin vol water als er een bui valt? Of is het er in de zomer soms zo heet dat je er niet meer kunt zitten? Vaak helpt het als je je tuin groener maakt: groen kan water beter verwerken en het zorgt voor verkoeling op hete dagen. Bovendien trekken groene tuinen bijvoorbeeld vlinders en vogels aan. Je kunt nu subsidie aanvragen om je tuin aan te passen.

Lees verder Over Wil jij je tuin groener maken? Vraag dan nu subsidie aan!
27 februari 2023|

Heeft u tot 1 maart 2023 de energietoeslag ontvangen? Goed nieuws! Dan krijgt u nog eens € 500 voor de energierekening van dit jaar.

Lees verder Over Energietoeslag 2022 en 2023
24 februari 2023|

Als omroep kunt u in aanmerking komen voor een aanwijzing als lokale publieke media-instelling. Deze aanwijzing is geldig voor een periode van 5 jaar.

Lees verder Over Aanwijzing als lokale publieke media-instelling
14 februari 2023|

Eind vorig jaar won het team Technasium Toppers van het Roelof van Echtencollege de Drentse finale van de scholenchallenge. Ze hadden het meest vernieuwende idee om de energietransitie een boost te geven. En daar is wethouder Jeroen Westendorp natuurlijk blij mee: ‘

Lees verder Over Wethouder Jeroen Westendorp laat zich inspireren door Technasium Toppers
09 februari 2023|

RSG Wolfsbos en de gemeente Hoogeveen starten de samenwerking om nieuwbouw voor te bereiden. De eerste stap is een beoordeling van de nieuwbouwplannen door de gemeente. De plannen hebben gevolgen voor de ruimtelijke inrichting van het gebied en voor de financiën van de gemeente. Het college heeft dinsdag groen licht gegeven voor het proces van de samenwerking.

Lees verder Over RSG Wolfsbos en de gemeente starten voorbereiding voor nieuwbouw
09 februari 2023|

Deze week is het de Week van de circulaire economie. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium. Ook in Hoogeveen is een mooi voorbeeld: Technasium-leerlingen van het Roelof van Echten college zochten en vonden een mooie mogelijkheid om schapenwol te gebruiken in plaats van te vernietigen.

Lees verder Over Technasiumleerlingen Roelof van Echten hebben circulair idee: schapenwol gebruiken als blusdeken
31 januari 2023|

Vanaf 1 maart kunnen inwoners subsidie aanvragen voor het groener maken van hun tuin zodat deze beter bestand is tegen bijvoorbeeld hitte en wateroverlast. De subsidie komt ook beschikbaar voor bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Lees verder Over Nieuwe subsidie helpt inwoners bij het vergroenen van de tuin

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht