Nieuwsoverzicht

20 juni 2023|

Gemeente Hoogeveen ontvangt € 4.850.087, - van het rijk om de bouw van (betaalbare) woningen te versnellen. In maart heeft de gemeente Hoogeveen een verzoek ingediend bij het rijk voor een financiële bijdrage. De gemeente wil voorzien in meer woningbouw in het stadscentrum en in de verbinding met het stationsgebied. Om woningbouwprojecten in deze gebieden te stimuleren, met name als het gaat om onder andere betaalbare woningen, kunnen we deze middelen inzetten. De bijdrage van het rijk helpt om deze projecten uit te kunnen voeren.

Lees verder Over Gemeente Hoogeveen ontvangt bijna 5 miljoen voor de bouw van (betaalbare) woningen
09 juni 2023|

Op 9 juni is bekend gemaakt dat Optimaal Leven Hoogeveen De Wolden in de categorie Uitvoeringskracht verhoogd complex de finale heeft gewonnen. Op 14 juni wordt de prijs uitgereikt tijdens het jaarlijkse VNG-congres.

Lees verder Over Team Optimaal Leven Hoogeveen De Wolden wint GemeenteDelers 2023
26 mei 2023|

Jonge creatievelingen tussen de 12 en 18 jaar krijgen de kans om hun ontwerptalent te laten zien in de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe logo van Jong Hoogeveen.

Lees verder Over Ontwerpwedstrijd voor het nieuwe logo van Jong Hoogeveen!
23 mei 2023|

Meer dan 1200 leerlingen uit de gemeente Hoogeveen van groep 7 en 8 tonen vandaag, donderdag en vrijdag hun sportieve talenten in het Bentinckspark. Ze spelen een beeball-toernooi op de HZVV-velden, een atletiekwedstrijd op de atletiekbaan en nemen een verfrissende duik in Zwembad de Dolfijn. Beeball is een sterk vereenvoudigde vorm van honkbal en softbal. Voor de 1000 enthousiaste leerlingen van groepen 5 en 6 is het woensdagochtend hun moment om te schitteren. Op de voetbalvelden van HZVV en VV Hoogeveen worden diverse sportactiviteiten aangeboden die zorgen voor een dag vol plezier en sportiviteit.

Lees verder Over Sportieve spektakelweek voor basisscholen in Gemeente Hoogeveen!
17 mei 2023|

In het hoger beroep dat Maxx Sports & Events aanspande tegen de gemeente, oordeelt de rechter dat alle vorderingen die tegen de gemeente zijn aangespannen niet toewijsbaar zijn en worden afgewezen. Het Hof volgt daarmee het oordeel dat door de rechtbank in december 2021 is uitgesproken.

Lees verder Over Rechter geeft gemeente gelijk in hoger beroep in procedure rond ijsbaan
27 april 2023|

Dinsdagavond 25 april hebben IVN, netbeheerders Tennet en Rendo en vertegenwoordigers van de petitie voor behoud van de eik met de gemeente gesproken over mogelijkheden voor behoud van de veelbesproken eik op Riegmeer. Met dit gesprek gaf het college van B&W invulling aan de toezegging nog eens te kijken naar alternatieve mogelijkheden om te voorkomen dat de eik gekapt moet worden.

Lees verder Over Gemeente onderzoekt mogelijkheid voor behoud van waardevolle eik op Riegmeer
26 april 2023|

Zes inwoners uit de gemeente Hoogeveen kregen eerder vandaag een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Burgemeester Karel Loohuis reikte de Koninklijke onderscheidingen op verschillende locaties uit. De zes inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de onderscheiding vanwege hun bijzondere en persoonlijke verdiensten voor de samenleving.

Lees verder Over Lintjesregen: zes leden in de Orde van Oranje Nassau
11 april 2023|

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben bekend gemaakt dat zij op 3 november 2022 een aanvraag voor een omgevingsvergunning op grond van de Wabo hebben ontvangen van FAGE International S.A. De aanvraag betreft de oprichting van een productielocatie voor Griekse yoghurt in Hoogeveen op het bedrijventerrein Buitenvaart II. Gedeputeerde Staten zijn van plan de aangevraagde omgevingsvergunning onder het stellen van voorschriften te verlenen.

Lees verder Over Gedeputeerde Staten nemen ontwerpbesluit over vestiging FAGE International S.A. in Hoogeveen

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht