Nieuwsoverzicht

18 oktober 2022|

Gemeente Hoogeveen, ondernemers, onderwijs en andere overheden willen samen bouwen aan sterke industriële ecosystemen om het ondernemers- en vestigingsklimaat - lokaal en regionaal - te verbeteren. Een duidelijke economische focus met de juiste prioritering en een stevige positionering is hierbij noodzakelijk. Het college van B&W heeft daarom de Economische Focusagenda van en voor Hoogeveen vastgesteld.

Lees verder Over De ‘Economische Focusagenda van en voor Hoogeveen’ moet Hoogeveen op de economische kaart zetten
13 oktober 2022|

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen erbij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen! Als u meer bladeren heeft dan uw tuin kan gebruiken, dan kunt u ze naar de bladkorf brengen. Wij plaatsen, zoals ieder jaar, weer verschillende bladkorven om het bladafval in te verzamelen.

Lees verder Over De bladeren gaan weer vallen
11 oktober 2022|

Zwembad de Dolfijn geeft een update aan haar lesmethodes. Hierdoor kunnen zij vanaf januari tweehonderd extra zwemlessen per week aanbieden, dat brengt het totaal op zevenhonderd zwemlessen per week. Met deze update is het mogelijk om in water van 1.40 meter diep les te geven, waardoor ze de capaciteit van zwembad de Dolfijn beter benutten. Ook is er een snellere doorstroming naar dieper water. Zo worden zwemlessen voor kinderen alleen maar aantrekkelijker en wordt de kans op het behalen van een zwemdiploma alleen maar groter.

Lees verder Over Zwembad de Dolfijn geeft impuls aan zwemonderwijs
11 oktober 2022|

Op maandag 24 oktober gaan de deuren open van basisschool Kienderbloesem, een school bedoeld voor Oekraïense kinderen. Dinsdag 25 oktober om 8.30 uur wordt de school feestelijk geopend.

Lees verder Over Basisschool voor Oekraïense kinderen start na herfstvakantie
06 oktober 2022|

De gemeenteraad van Hoogeveen heeft op donderdag 6 oktober 2022 vergaderd over de herbenoeming van burgemeester Karel Loohuis. De raad heeft besloten om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming en zal dit kenbaar maken bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties door tussenkomst van de commissaris van de Koning in de provincie Drenthe, Jetta Klijnsma. 

Lees verder Over Gemeenteraad Hoogeveen stemt in met aanbeveling herbenoeming burgemeester Loohuis
06 oktober 2022|

De locatie aan de Kinholtsweg 7 in Hoogeveen, de voormalige gevangenis Grittenborg, zal ook de komende vijf jaar in gebruik zal zijn als opvanglocatie voor asielzoekers.

Lees verder Over AZC blijft in Hoogeveen
03 oktober 2022|

Woningeigenaren met een inkomen rond het sociaal minimum kunnen op www.gewoonzodrenthe.nl/subsidie kijken of ze in aanmerking komen voor subsidie voor isolatie. Wie de drie vragen op de website met ja kan beantwoorden, kan zich aanmelden voor subsidie op spouwmuur- en/of bodemisolatie.

Lees verder Over Subsidie voor woningisolatie
13 juli 2022|

Boeren voeren actie en gemeente Hoogeveen heeft begrip voor deze acties. Leden van het college van burgemeester en wethouders spraken en spreken deze weken regelmatig met boeren. Boeren die ook in gesprek willen met de gemeente, zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De stikstofuitstoot mag niet een probleem zijn van alleen de landbouw en veehouders, het is een probleem van ons allemaal.

Lees verder Over Spandoeken verwijderen van gemeentelijke eigendommen

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht