Icoon uitroeptekenDoor technische problemen kunnen wij u telefonisch niet altijd goed helpen. Probeer het later nog een keer.

Nieuwsoverzicht

17 mei 2022|

Vanaf vandaag is de website van Ieders Erf Hoogeveen online. Ieders Erf is de naam van het nieuwbouwproject in Nijstad-Oost, aan de rand van Hoogeveen. Belangstellenden kunnen via www.iederserf.nl informatie vinden over het vernieuwende nieuwbouwproject.

Lees verder Over Nieuwbouw Nijstad-Oost komt dichterbij: website is online
06 april 2022|

De schoolbesturen PricoH en Bijeen werken samen met de gemeente aan een basisschool in het pand aan de Vos van Steenwijklaan 73. Daar komt ook een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. De verwachting is dat in de loop van mei de eerste kinderen er naar school kunnen.

Lees verder Over Basisschool voor kinderen uit Oekraïne gaat in mei open
06 april 2022|

Wethouder Janita Tabak en Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur Alfa-college, zijn eensgezind: “We willen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Elke dag starten ruim 75 kinderen in Nederland met roken. Zij weten niet dat per jaar ruim 20.000 mensen in Nederland overlijden aan de gevolgen van roken en meeroken. Daarom moeten we voorkomen dat kinderen gaan roken.”

 

Lees verder Over Gemeente Hoogeveen en Alfa-college tekenen intentieverklaring Rookvrije Generatie
15 maart 2022|

‘De aangeboden hulp voor Oekraïne in de gemeente Hoogeveen is hartverwarmend’, zegt Burgemeester Karel Loohuis. ‘Zoveel mensen willen iets doen. Het is ontzettend fijn dat ondernemers Marc Haitsma uit Nieuweroord en Klaas Koops uit Hollandscheveld al deze initiatieven willen coördineren in afstemming met de gemeente. Op deze manier kunnen inwoners, organisaties in Hoogeveen en de beide gemeenten er samen voor zorgen dat de vluchtelingen met open armen en een warm hart ontvangen worden’.

Lees verder Over Gemeente blij met coördinatie van hulp aan Oekraïne
12 maart 2022|

Gemeente Hoogeveen richt op diverse plaatsen opvangplekken in voor Oekraïense vluchtelingen. In tegenstelling tot in andere Drentse gemeenten is in de gemeente Hoogeveen geen locatie beschikbaar om de vluchtelingen allemaal op één locatie op te vangen. Na een inventarisatie en afspraken met eigenaren zijn de volgende locaties beschikbaar of worden beschikbaar gemaakt:

Lees verder Over Opvang voor Oekraïense vluchtelingen in gemeente Hoogeveen
27 oktober 2021|

De heer H.B.J. Mulder (61) uit Marum wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Hoogeveen. Hij is nu nog gemeentesecretaris van Smallingerland. Jelmer Mulder volgt Jan Scholten op, die 1 februari aantrad als interim-gemeentesecretaris/algemeen directeur en tot eind van dit jaar blijft. Jelmer Mulder gaat 1 januari in Hoogeveen aan de slag.

Lees verder Over Jelmer Mulder nieuwe gemeentesecretaris Hoogeveen
06 oktober 2021|

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen erbij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen! Als de zon lang op de aarde schijnt, droogt de aarde uit. Een bladerdek is als een parasol om de aarde te beschermen tegen de uitdrogende zon. In de winter helpen de blaadjes als een beschermdeken. Een gezonde tuin start met een goede bodem; bladeren dragen bij aan een gezonde bodem.

Lees verder Over De bladeren gaan weer vallen, geniet ervan!
31 mei 2021|

Kinderarmoede komt helaas veel vaker voor dan je denkt. In Nederland groeit gemiddeld een op de twaalf kinderen op in een gezin dat financieel de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas die niet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Stichting Leergeld Hoogeveen en Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe bundelen hun krachten en werken samen om alle kinderen die opgroeien in armoede mee te kunnen laten doen.

Lees verder Over Leergeld Hoogeveen en Jeugdfonds Sport & Cultuur gaan samenwerken

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht