Nieuwsoverzicht

30 oktober 2023|

Vanaf maandag 30 oktober worden er op op 35 locaties rondom het stadscentrum verkeerstellingen uitgevoerd. Deze tellingen worden gedaan door middel van zogenoemde telslangen op de weg. De telslangen liggen tot half november op de wegen en worden daarna weer verwijderd. Als weggebruiker heeft u geen last van deze telslangen.

Lees verder Over Verkeerstellingen rondom het centrum
23 oktober 2023|

De herfst is begonnen en de eerste blaadjes vallen al van de bomen. Bladeren horen erbij, laat ze dus zoveel mogelijk liggen!

Lees verder Over De bladeren gaan weer vallen, geniet ervan!
17 oktober 2023|

Aan het Damhert in de Erflanden is een mooi nieuw speelveld gemaakt. De wens van een aantal bewoners is hiermee uitgekomen. Samen met de gemeente hebben ze de ideeën voor het speelveld uitgewerkt tot een compleet plan waarin ook verlichting is meegenomen.

Lees verder Over Nieuw speelveld aan Damhert officieel geopend
16 oktober 2023|

De gemeente heeft het huishoudboekje van de gemeente Hoogeveen weer gepubliceerd. Met het overzicht in het huishoudboekje willen we u laten zien welke kosten u als inwoner hebt en welke uitgave de gemeente het komende jaar verwacht.

Lees verder Over Het huishoudboekje van de gemeente; de begroting
16 oktober 2023|

Op zaterdag 4 november is de Nationale Natuurwerkdag. In het hele land – ook in Hoogeveen - gaan op die dag vrijwilligers aan de slag met klussen in de natuur die zorgen voor behoud en herstel van natuur en biodiversiteit.

In Hoogeveen kunt u kiezen uit een groot aantal klussen, zoals bomen en bollen planten, zaaien voor volgend jaar, snoeien, het nieuwe insectenhotel vullen en nog allerlei andere activiteiten die allemaal bijdragen aan een groene speel- en leefomgeving.

Lees verder Over Samen aan de slag voor een groene leefomgeving op zaterdag 4 november
06 oktober 2023|

Bent u burgerhulpverlener of wilt u dit worden? Kom dan op 12 oktober naar wijkcentrum MFC de Magneet en leer meer over reanimeren, de werking van een AED, het belang van burgerhulpverlening, de trainingen en het landelijke netwerk van Hartslag nu.

Lees verder Over Hartstilstand: is hulp nabij?
05 oktober 2023|

Op maandag 9 oktober om 10.00 uur overhandigt Albert Metselaar in het Raadhuis in Hoogeveen een achtergrondstudie in boekvorm voor het project Frontlinie. Dit project brengt alle adressen van voormalig Joodse inwoners in beeld en vertelt hun verhaal.

Lees verder Over Persuitnodiging project Frontlinie maandag 9 oktober
04 oktober 2023|

Fietsen is heerlijk, gezond en ook nog eens gezellig. Logisch dus dat je zo lang mogelijk wilt blijven fietsen, ook als je een jaartje ouder wordt. Maar hoe ga je om met drukke fietspaden? Hoe fiets je veilig op een e-bike? En hoe blijf je vitaal op de fiets? Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens ‘Het Nieuwe Fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN). VVN organiseert Het Nieuwe Fietsen op donderdag 19 oktober van 13.30 uur tot 16.00 uur in Dorpshuis De Cirkel, Jan Naardingweg 1, 7914 PM Noordscheschut. Meld je nu aan!

Lees verder Over Blijf ook langer fietsen! Tips tijdens de bijeenkomst Het Nieuwe Fietsen

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht