Woo-verzoek

Als u informatie van ons wilt die niet openbaar is, kunt u een Woo-verzoek (Wet open overheid) doen. Dit heette vroeger een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur). Mail uw verzoek en geef zo precies mogelijk aan welke informatie u wilt. U kunt alleen informatie opvragen over beleid van de gemeente, inclusief de voorbereiding en uitvoering ervan. Hebt u vragen of komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Wat u moet weten

  • Binnenkort publiceren wij binnengekomen verzoeken online. Wij maken uw persoonlijke gegevens dan zwart, zodat u anoniem blijft.
  • Sommige informatie mogen of kunnen wij niet openbaar maken. Bijvoorbeeld vertrouwelijke informatie of als de informatie de veiligheid in gevaar brengt. Of als de informatie niet is opgeslagen. We kunnen uw verzoek dan (deels) afwijzen. 

Informatie die al beschikbaar is

Een verzoek indienen is niet altijd nodig, veel informatie is al openbaar beschikbaar: 

Na uw aanvraag

  • U ontvangt een ontvangstbevestiging. Wij nemen contact met u op als wij nog vragen hebben.
  • Wij nemen binnen 4 weken een besluit. Als we meer tijd nodig hebben dan kunnen we deze periode met 2 weken verlengen. Bijvoorbeeld als het verzoek ingewikkeld is. Of als in de informatie waar u om vraagt organisaties of personen genoemd staan, want dan mogen zij eerst een reactie geven. 
  • Kunnen wij de informatie openbaar maken? Dan sturen wij u die informatie op. Wij laten u ook weten als we de informatie niet openbaar mogen maken.

Schriftelijk aanvragen

Schriftelijk aanvragen kan ook. Stuur een brief naar Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen.

Kosten

Een Woo-verzoek doen is gratis.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht