Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Vitale vakantieparken

De gemeente Hoogeveen is nauw betrokken bij het provinciale project Vitale vakantieparken Drenthe. Vanaf 2018 is dit project Drenthe breed uitgerold en werkt de gemeente samen met andere Drentse gemeenten, Recreatieschap Drenthe, RECRON en provincie Drenthe aan het project Vitale Vakantieparken Drenthe.

De gemeente Hoogeveen streeft met het project vitale vakantieparken naar een gezonde toeristische sector waarbij toeristische bedrijven met een bedrijfseconomisch toeristisch perspectief gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen en vakantieparken zonder bedrijfseconomische toeristisch perspectief de mogelijkheid krijgen om te transformeren naar een andere bestemming. Dit geheel in aansluiting op de provinciale uitgangspunten zoals verwoord in het actieprogramma Vitale vakantieparken Drenthe.
 
Kijk voor meer informatie over het project vitale vakantieparken op www.vitalevakantieparkendrenthe.nl.

Aanpak

De aanpak van het project Vitale Vakantieparken bestaat uit drie sporen: excelleren, vitaliseren en transformeren. Vakantieparken met toekomstperspectief die zich kunnen ontwikkelen tot een bedrijf dat meedraait in de top van Nederlandse recreatiebedrijven komen in aanmerking voor de excelleerstrategie. Parken die geen toeristische toekomst meer hebben komen in aanmerking voor de transformatie strategie. De overige parken worden gestimuleerd om de huidige recreatieve functie te blijven borgen en toekomstbestendig te zijn.

Excelleren

Voor de excelleerstrategie zet de gemeente in op het Recreatie Excellentieprogramma (REX). Een programma waarbij de focus ligt op het bevorderen van het onderscheidend vermogen, waarbij ondernemers zelf hun excellentieplan maken en ondersteuning, adviezen en coaching krijgen van deskundigen. Voor vragen over het excelleerprogramma kunt u contact opnemen met José Reinholtd: j.reinholtd@dewoldenhoogeveen.nl of 06-36416659.

Lees meer over het REX-programma

Transformeren

Voor de transformatiestrategie is het uitgangspunt dat parken zonder bedrijfseconomisch toeristisch perspectief in aanmerking kunnen komen voor een transformatie naar een andere bestemming. Belangrijk daarbij is dat deze transformatie moet leiden tot een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit moet plaatsvinden. In het transformatieproces volgt de gemeente de provinciale werkwijze. Hierbij trekt zij samen op met de vereniging van eigenaren van het vakantiepark. Voor vragen over het transformatieprogramma kunt u contact opnemen met Rosanne van ’t Slot: r.vant.slot@dewoldenhoogeveen.nl of 06-40930572.

Meld u aan voor de Transformatie-nieuwsbrief 

Lees meer in de Transformatiefolder (pdf - 333,4 KB)

Informatie

Bent u eigenaar van een vakantiewoning op één van de vakantieparken in de gemeente Hoogeveen en wilt u geïnformeerd worden over de ontwikkelingen? Meld u aan voor de nieuwsbrief

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl