Klein kansspel of loterij

U moet aan ons melden als u als vereniging of stichting een klein kansspel organiseert, zoals een bingo of rad van fortuin. Dat hoeft alleen als de waarde van de prijzen in totaal meer is dan € 1.550. 

Als u een loterij organiseert voor een maatschappelijk doel, zoals een inzameling of benefiet, hebt u een vergunning nodig. Het hangt af van de situatie bij wie u deze vergunning aanvraagt. U doet dat bij de gemeente als de totale waarde van de prijzen en premies onder de € 4.500 is. En als de opbrengst voor minstens de helft naar een goed doel gaat. Doe de aanvraag minimaal 2 weken van tevoren. In alle andere gevallen vraagt u een vergunning aan bij de kansspelautoriteit.

Meldformulier klein kansspel (pdf - 262,0 KB)

Aanvragen

Mail het formulier naar info@hoogeveen.nl. U ontvangt per mail en post een ontvangstbevestiging. Als wij nog vragen hebben, nemen we contact met u op.

Wat u moet weten

  • U hoeft geen vergunning aan te vragen als u een bingo of ander kansspel organiseert waarmee geen prijzen kunnen worden gewonnen
  • U hoeft ook geen vergunning aan te vragen voor een kansspel of loterij in besloten kring, zoals een vereniging, bedrijf of familie
  • Alleen verenigingen die langer dan 3 jaar bestaan, mogen een kansspelvergunning aanvragen
  • U moet bij de aanvraag aangeven naar welk goed doel de opbrengst gaat

Kosten

Een kansspelvergunning kost € 36,55.

Meer informatie

Informatie over kansspel organiseren (kansspelautoriteit.nl)

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht