Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Evenementenvergunning aanvragen

Coronamaatregelen voor evenementen

Als u een middelgroot of klein evenement organiseert, bent u als organisator verantwoordelijk voor de veiligheid van alle bezoekers. Denk hierbij aan een buurtbarbecue, burendag, braderie of openluchtkerkdienst. Tijdens deze evenementen houden bezoekers 1,5 meter afstand. Tentfeesten zijn niet toegestaan. Op deze pagina leggen wij uit wanneer u een vergunning moet aanvragen.

  Wilt u een evenement organiseren voor meer dan 50 personen? En is het evenement buiten en open voor publiek? Of sluit u wegen af? Dan hebt u een evenementenvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u uiterlijk 8 weken voor de datum van het evenement aan. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. Stuur ook een coronaplan mee, dat u opstelt met behulp van de coronachecklist. 

  Vergunning aanvragen

  Een aanvraag is pas ingediend als alle documenten volledig zijn ingevuld en ingeleverd. Stuur de documenten naar info@hoogeveen.nl. Het gaat dan om:

  • Aanvraagformulier evenementenvergunning (pdf - 507,0 KB)
  • Plattegrond(en) op schaal met alle objecten en de afmetingen hiervan en de vrije route voor de hulpdiensten 
  • Coronaplan met behulp van de checklist van VRD (pdf - 88,7 KB). Probeer zo volledig mogelijk te zijn bij het beschrijven van uw maatregelen

  Bezoek thuis

  Het dringende advies is om het aantal mensen dat u in huis, tuin of schuur ontvangt, te beperken tot maximaal 6 gasten (exclusief kinderen tot en met 12 jaar). Het maakt niet uit hoe groot de ruimte is. Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Als u meer mensen wilt ontvangen, raden wij u aan om naar een horecagelegenheid te gaan.

  Klein evenement

  Organiseert u een klein besloten evenement voor minder dan 50 mensen? En worden er voor het evenement geen straten afgesloten en geen geluidsspeakers gebruikt? Bijvoorbeeld een straatbarbecue op een grasveld. U hebt geen vergunning nodig en u hoeft ook geen melding van het evenement te doen bij de gemeente. De 1,5 meter regel geldt ook voor kleine evenementen. 

  Kosten

  Overzicht van de kosten voor een evenementenvergunning
  Soort evenement Prijs
  Klein evenement, geen melding of vergunning Gratis
  Vergunning voor groot evenement € 31,55

  Beoordeling aanvraag

  De gemeente beoordeelt de vergunningsaanvraag onder meer op het coronaplan, veiligheid, bereikbaarheid, de aanwezigheid van toiletten, brandveiligheid, het schenken van alcohol en mogelijke overlast door muziek. 

  Alcohol schenken

  Wilt u tijdens het evenement zwak-alcoholische dranken schenken of verkopen? Dan hebt u een tijdelijke ontheffing nodig.

  Contact met de gemeente

  Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

  Telefoon

  14 0528

  Vandaag gesloten

  Bezoekadres

  Raadhuisplein 24
  7901 BW Hoogeveen

  Postadres

  Postbus 20.000
  7900 PA Hoogeveen
  info@hoogeveen.nl