Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. De milieustraat is open zonder afspraak, wel gelden aanvullende maatregelen. Op het gemeentehuis kunt u alleen langskomen op afspraak.

Evenementenvergunning aanvragen

Coronamaatregelen voor evenementen

Wilt u in de komende maanden een evenement organiseren? Bekijk de richtlijnen van de Veiligheidsregio Drenthe om na te gaan of uw evenement in de huidige of aangepaste vorm kan doorgaan. 

Wilt u een evenement organiseren voor meer dan 50 personen? En is het evenement buiten of in een tent en open voor publiek? Of sluit u wegen af? Dan hebt u een evenementenvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u uiterlijk 8 weken voor de datum van het evenement aan. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. 

Vergunning aanvragen

Een aanvraag is pas ingediend als alle documenten volledig zijn ingevuld en ingeleverd. Stuur de documenten naar info@hoogeveen.nl. Het gaat dan om:

  • Aanvraagformulier evenementenvergunning (pdf - 0,5 MB)
  • Plattegrond(en) op schaal met alle objecten en de afmetingen hiervan en de vrije route voor de hulpdiensten 
  • Coronaplan met behulp van de checklist van VRD (pdf - 0,1 MB). Probeer zo volledig mogelijk te zijn bij het beschrijven van uw maatregelen

Klein evenement

Organiseert u een klein evenement voor minder dan 50 mensen? En worden er geen straten afgesloten? Bijvoorbeeld een buurtbarbeque op een grasveld. Stuur dan een coronaplan met behulp van de checklist van VRD (pdf - 0,1 MB) naar de gemeente. Probeer zo volledig mogelijk te zijn bij het beschrijven van uw maatregelen. U hebt geen vergunning nodig en u hoeft ook geen melding van het evenement te doen bij de gemeente.

Kosten

Overzicht van de kosten voor een evenementenvergunning
Soort evenement Prijs
Klein evenement, geen melding of vergunning Gratis
Vergunning voor groot evenement € 31,55

Beoordeling aanvraag

De gemeente beoordeelt de vergunningsaanvraag onder meer op het coronaplan, veiligheid, bereikbaarheid, de aanwezigheid van toiletten, brandveiligheid, het schenken van alcohol en mogelijke overlast door muziek. 

Alcohol schenken

Wilt u tijdens het evenement zwak-alcoholische dranken schenken of verkopen? Dan hebt u een tijdelijke ontheffing nodig.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen. 

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl