Tijdens de lockdown blijft het gemeentehuis open. Bestaande afspraken gaan door. Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt alleen langskomen op afspraak

Evenementenvergunning aanvragen

Verbod op evenementen

Evenementen gaan niet door vanwege de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus. U kunt daarom geen nieuwe evenementenvergunning aanvragen. Op dit moment behandelt de gemeente ingediende aanvragen ook niet.

Wilt u een evenement organiseren voor meer dan 50 personen? En is het evenement buiten en open voor publiek? Of sluit u wegen af? Dan hebt u een evenementenvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u uiterlijk 8 weken voor de datum van het evenement aan. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. Stuur ook een coronaplan mee, dat u opstelt met behulp van de coronachecklist. 

Vergunning aanvragen

Een aanvraag is pas ingediend als alle documenten volledig zijn ingevuld en ingeleverd. Stuur de documenten naar info@hoogeveen.nl. Het gaat dan om:

  • Aanvraagformulier evenementenvergunning (pdf - 507,0 KB)
  • Plattegrond(en) op schaal met alle objecten en de afmetingen hiervan en de vrije route voor de hulpdiensten 
  • Coronaplan met behulp van de checklist van VRD (pdf - 88,7 KB). Probeer zo volledig mogelijk te zijn bij het beschrijven van uw maatregelen

Klein evenement

Organiseert u een klein besloten evenement voor minder dan 50 mensen? En worden er voor het evenement geen straten afgesloten en geen geluidsspeakers gebruikt? Bijvoorbeeld een straatbarbecue op een grasveld. U hebt geen vergunning nodig en u hoeft ook geen melding van het evenement te doen bij de gemeente. De 1,5 meter regel geldt ook voor kleine evenementen. 

Kosten

Overzicht van de kosten voor een evenementenvergunning
Soort evenement Prijs
Klein of middelgroot evenement € 23,90
Groot evenement € 166,50

Beoordeling aanvraag

De gemeente beoordeelt de vergunningsaanvraag onder meer op het coronaplan, veiligheid, bereikbaarheid, de aanwezigheid van toiletten, brandveiligheid, het schenken van alcohol en mogelijke overlast door muziek. 

Alcohol schenken

Wilt u tijdens het evenement zwak-alcoholische dranken schenken of verkopen? Dan hebt u een tijdelijke ontheffing nodig.

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl