Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Evenementenvergunning aanvragen

Wilt u een evenement organiseren voor meer dan 50 personen? En is het evenement buiten of in een tent en open voor publiek? Dan hebt u een evenementenvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u uiterlijk 8 weken voor de datum van het evenement aan. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. 

Vergunning aanvragen

Een aanvraag is pas ingediend als alle documenten volledig zijn ingevuld en ingeleverd. Stuur de documenten naar info@hoogeveen.nl. Het gaat dan om:

Klein evenement

Organiseert u een klein evenement voor minder dan 50 mensen? En worden er geen straten afgesloten? Bijvoorbeeld een buurtbarbeque op een grasveld. Dan hebt u geen vergunning nodig en u hoeft ook geen melding van het evenement te doen bij de gemeente.

Kosten

Overzicht van de kosten voor een evenementenvergunning
Soort evenement Prijs
Klein evenement, geen melding of vergunning Gratis
Vergunning voor groot evenement € 31,55

Beoordeling aanvraag

De gemeente beoordeelt de vergunningsaanvraag onder meer op veiligheid, bereikbaarheid, de aanwezigheid van toiletten, brandveiligheid, het schenken van alcohol en mogelijke overlast door muziek. 

Alcohol schenken

Wilt u tijdens het evenement zwak-alcoholische dranken schenken of verkopen? Dan hebt u een tijdelijke ontheffing nodig.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag gesloten Morgen van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl