Evenementenvergunning aanvragen

Wilt u een evenement organiseren voor meer dan 250 personen? En is het evenement buiten en open voor publiek? Of sluit u wegen af? Dan hebt u een evenementenvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u uiterlijk 12 weken voor de datum van het evenement aan. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. 

Vergunning aanvragen

Een aanvraag is pas ingediend als alle documenten volledig zijn ingevuld en ingeleverd. Stuur de documenten naar info@hoogeveen.nl. Het gaat dan om:

  • Aanvraagformulier evenementenvergunning (pdf - 617,9 KB)
  • Plattegrond(en) op schaal met alle objecten en de afmetingen hiervan en de vrije route voor de hulpdiensten
  • Veiligheidsplan: een plan waarin u beschrijft hoe de taken en verantwoordelijkheden voor, tijdens en na afloop van een evenement door de organisatie zijn verdeeld. Beschrijf hierbij ook welke risico’s er zijn voor deelnemers, omwonenden en bezoekers en hoe hier mee om wordt gegaan. Voorbeelden hiervan zijn de inzet van EHBO, de inzet van beveiligers, wat te doen bij brand, paniek of slecht weer. Heeft u vragen over het opstellen van een veiligheidsplan? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0528.

Evenement melden

Organiseert u een evenement tussen 07.00 en 00.00 uur voor minder dan 250 mensen met kleine objecten? Met alleen achtergrondmuziek waarbij je nog wel een gesprek kunt voeren? En is er geen verkeersomleiding nodig en is het gebied voor hulpdiensten bereikbaar? Dan organiseert u een klein evenement. Meld uw evenement zo snel mogelijk, maar uiterlijk 10 werkdagen voor de datum van het evenement. Vul hiervoor het formulier melding evenement (pdf - 920,8 KB) in en stuur het naar de gemeente. 

Kosten

Overzicht van de kosten voor een evenementenvergunning
Soort evenement Prijs
Klein of middelgroot evenement € 25,35
Groot evenement € 176,65

Beoordeling aanvraag

De gemeente beoordeelt de vergunningsaanvraag onder meer op veiligheid, bereikbaarheid, de aanwezigheid van toiletten, brandveiligheid, het schenken van alcohol en mogelijke overlast door muziek. 

Alcohol schenken

Wilt u tijdens het evenement zwak-alcoholische dranken schenken of verkopen? Dan hebt u een tijdelijke ontheffing nodig.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht