U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Evenementenvergunning aanvragen

Evenementen met coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september is op het gebied van evenementen weer meer mogelijk met het coronatoegangsbewijs. U vindt meer informatie op de website van Rijksoverheid.

Wilt u een evenement organiseren voor meer dan 250 personen? En is het evenement buiten en open voor publiek? Of sluit u wegen af? Dan hebt u een evenementenvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u uiterlijk 12 weken voor de datum van het evenement aan. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. Stuur ook een coronaplan mee, dat u opstelt met behulp van de coronachecklist. 

Vergunning aanvragen

Een aanvraag is pas ingediend als alle documenten volledig zijn ingevuld en ingeleverd. Stuur de documenten naar info@hoogeveen.nl. Het gaat dan om:

  • Aanvraagformulier evenementenvergunning (pdf - 253,5 KB)
  • Plattegrond(en) op schaal met alle objecten en de afmetingen hiervan en de vrije route voor de hulpdiensten 
  • Coronaplan met behulp van de checklist van VRD (pdf - 135,5 KB). Probeer zo volledig mogelijk te zijn bij het beschrijven van uw maatregelen

Evenement melden

Organiseert u een evenement tussen 07.00 en 00.00 uur voor minder dan 250 mensen met kleine objecten? Zonder versterkte muziek na 23.00 uur? En is er geen verkeersomleiding nodig en is het gebied voor hulpdiensten bereikbaar? Dan organiseert u een klein evenement. Meld uw evenement zo snel mogelijk, maar uiterlijk 10 werkdagen voor de datum van het evenement. Vul hiervoor het formulier melding evenement (pdf - 170,5 KB) in en stuur het naar de gemeente. Stuur ook een coronaplan met behulp van de checklist van VRD (pdf - 135,5 KB). Probeer zo volledig mogelijk te zijn bij het beschrijven van uw maatregelen.

Kosten

Overzicht van de kosten voor een evenementenvergunning
Soort evenement Prijs
Klein of middelgroot evenement € 23,90
Groot evenement € 166,50

Beoordeling aanvraag

De gemeente beoordeelt de vergunningsaanvraag onder meer op het coronaplan, veiligheid, bereikbaarheid, de aanwezigheid van toiletten, brandveiligheid, het schenken van alcohol en mogelijke overlast door muziek. 

Alcohol schenken

Wilt u tijdens het evenement zwak-alcoholische dranken schenken of verkopen? Dan hebt u een tijdelijke ontheffing nodig.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl