Uittreksel burgerlijke stand

Een uittreksel burgerlijke stand hebt u nodig als bewijs van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding. Als u het uittreksel digitaal aanvraagt met uw DigiD, krijgt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Hebt u een bewijs nodig dat u in de gemeente Hoogeveen woont? Vraag dan een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) aan.

Persoonlijk aanvragen

U kunt het uittreksel ook aanvragen bij de balie in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken. U vraagt het uittreksel aan in de gemeente van geboorte, huwelijk of overlijden. Het uittreksel maken wij klaar terwijl u wacht.

Hebt u een bewijs nodig dat u in de gemeente Hoogeveen woont? Vraag dan een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) aan.

Meenemen

Als u het uittreksel bij de balie in het gemeentehuis aanvraagt, neemt u mee:

  • Uw geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs)
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook een schriftelijke machtiging (pdf - 466,9 KB) en een identiteitsbewijs van deze persoon mee

Kosten

Een uittreksel burgerlijke stand kost € 15,70.

Internationaal uittreksel

U kunt ook kiezen voor een internationaal uittreksel. Dit uittreksel is uitgevoerd in 9 andere talen, namelijk het Frans, Duits, Engels, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees, Turks en Joegoslavisch. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht