Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Onze dienstverlening gaat door in aangepaste vorm.

Uittreksel burgerlijke stand

Uittreksel burgerlijke stand online aanvragen

Vanwege het coronavirus vragen wij u om uw uittreksel burgerlijke stand online aan te vragen en niet naar het gemeentehuis te komen. Als dit niet lukt, bel met de gemeente: 14 0528.

Een uittreksel burgerlijke stand hebt u nodig als bewijs van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding. Als u het uittreksel digitaal aanvraagt met uw DigiD, krijgt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Hebt u een bewijs nodig dat u in de gemeente Hoogeveen woont? Vraag dan een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) aan.

Meenemen

Als u het uittreksel bij de balie in het gemeentehuis aanvraagt, neemt u mee:

  • Uw geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs)
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook een schriftelijke machtiging (pdf - 0,0 MB)  en een identiteitsbewijs van deze persoon mee

Kosten

Een uittreksel burgerlijke stand kost € 13,80.

Internationaal uittreksel

U kunt ook kiezen voor een internationaal uittreksel. Dit uittreksel is uitgevoerd in 9 andere talen, namelijk het Frans, Duits, Engels, Spaans, Grieks, Italiaans, Portugees, Turks en Joegoslavisch. 

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Openingstijden (zonder afspraak)

Vandaag gesloten Morgen van 09:00 tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl