Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

Een uittreksel BRP is een officiële verklaring dat u in gemeente Hoogeveen ingeschreven staat. Op het uittreksel staan standaard uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt er ook andere gegevens op laten zetten, zoals uw nationaliteit. Vraag het uittreksel online aan met DigiD. Dan krijgt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. U kunt het uittreksel ook aanvragen bij de balie. Maak hiervoor een afspraak. Wij maken het uittreksel dan klaar terwijl u wacht. 

Nodig bij uw aanvraag

Als u het uittreksel bij de balie aanvraagt, neem dan uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee. Als u het uittreksel voor iemand anders aanvraagt, neem dan het machtigingsformulier (pdf - 42,1 KB) mee. En een kopie identiteitsbewijs van degene voor wie u de aanvraag doet.

Wat u moet weten

  • Als u het uittreksel aanvraagt voor een organisatie in het buitenland, dan hebt u een internationaal uittreksel nodig. Geef dit aan bij uw aanvraag. Een internationaal uittreksel is in het Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Turks, Portugees en Servo-Kroatisch. Controleer altijd of u het internationaal uittreksel moet laten vertalen en legaliseren (nederlandwereldwijd.nl)
  • Als u een bewijs nodig hebt van een geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap, echtscheiding of overlijden, dan hebt u een uittreksel burgerlijke stand nodig

Kosten

Een uittreksel BRP kost € 10,90.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht