Melden dat u gaat trouwen of uw partnerschap laat registreren

Let op: neem altijd eerst contact op met de trouwambtenaar om de datum vast te leggen, voordat u de melding doet. Als u dit niet doet, nemen wij uw melding niet in behandeling. 

Als u gaat trouwen of een partnerschap laat registreren in gemeente Hoogeveen, dan meldt u dit online bij ons. Dit doet u vanaf 1 jaar tot uiterlijk 6 weken voor de datum van het huwelijk of het partnerschap. Wij raden u aan de melding zo vroeg mogelijk te doen. U moet eerst een aantal zaken regelen voordat u de melding doet. Bekijk hiervoor onze checklist. Let op, u betaalt het totale bedrag meteen bij het melden.

Hebt u of heeft uw partner in het buitenland gewoond of niet de Nederlandse nationaliteit? Of bent u of is uw partner in het buitenland geboren? Bel ons dan: 14 0528

Checklist

Voordat u de melding doet, maakt u een keuze over een paar zaken:

Trouwambtenaren

Voordat u de melding doet, neemt u contact op met de trouwambtenaar van uw keuze via haar eigen mailadres om te vragen of zij beschikbaar is. Of als u een afspraak voor het kennismakingsgesprek wilt maken of wijzigen. U krijgt binnen 2 werkdagen een reactie. Is dit niet het geval? Neem dan contact op met een andere trouwambtenaar. Klik op de foto voor meer informatie over de trouwambtenaren. 

Wilt u een trouwambtenaar uit een andere gemeente? Nadat u contact hebt gehad met de trouwambtenaar, kunt u het bij ons melden. Upload de volgende documenten tijdens uw melding:

  • Identiteitsbewijs van de trouwambtenaar
  • Bewijs van be√ędiging bij de rechtbank 
  • Aanwijsbesluit in de andere gemeente

Trouwlocatie

U kunt voor de ceremonie kiezen voor het gemeentehuis of een locatie naar keuze, bijvoorbeeld uw huis, een horecagelegenheid of partytent in een weiland. Voordat u de locatie aan ons doorgeeft, moeten de eventuele vergunningen geregeld zijn. Ook tekent u een overeenkomst (pdf - 540,4 KB) waarmee de locatie aangewezen wordt als trouwlocatie.

Contact

Als u vragen hebt over uw trouwplannen, dan kunt u ons mailen burgerzaken@hoogeveen.nl of bellen 14 0528. Bijvoorbeeld als het gaat over het wijzigen van de datum, tijd, locatie of getuigen. Of over het aanleveren van documenten, muziek of wensen over de locatie op het gemeentehuis, of over het verloop van de ceremonie op het gemeentehuis. 

Meer informatie

Trouwen of geregistreerd partnerschap (rijksoverheid.nl)

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht