Melden dat u gaat trouwen of uw partnerschap laat registreren

Gaat u trouwen of een partnerschap registreren in gemeente Hoogeveen? Dan meldt u dit bij de gemeente. Het is niet meer nodig om in ondertrouw te gaan. U meldt uw voornemen 1 jaar of uiterlijk 6 weken voor de datum van het huwelijk of het registreren van het partnerschap. Wij raden u aan de melding zo vroeg mogelijk te doen. Hiervoor gebruikt u het formulier.

Toesturen

U stuurt de volgende documenten samen met het formulier uiterlijk 6 weken voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap naar info@hoogeveen.nl of Gemeente Hoogeveen, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen:

Na uw melding

Wij nemen binnen 1 week contact met u op om een datum vast te leggen en uw keuze voor de ceremonie te bespreken. 

Voorwaarden om te trouwen

  • U en uw partner zijn allebei 18 jaar of ouder
  • U mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben
  • U mag geen directe familie van elkaar zijn. Broers en zussen (ook door adoptie) kunnen niet met elkaar trouwen. Neven en nichten wel
  • U mag niet gedwongen worden om te trouwen
  • Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator of kantonrechter

Extra documenten

Bent u in het buitenland geboren? Of hebt u in het buitenland gewoond? Hebt u niet de Nederlandse nationaliteit? Woont u in het buitenland, maar wilt u in Nederland trouwen? Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kunnen u en uw partner verschillende documenten nodig hebben. Neem dan contact met ons op.

Trouwlocaties

U kunt voor de ceremonie kiezen voor het gemeentehuis of een locatie naar keuze, bijvoorbeeld uw huis, een horecagelegenheid of partytent in een weiland. Voordat u hiervoor een verzoek indient bij de gemeente, moeten de eventuele vergunningen geregeld zijn. Ook tekent u een overeenkomst waarmee de locatie aangewezen wordt als trouwlocatie. 

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht