Paspoort

U kunt op afspraak een paspoort aanvragen bij de balie. Ook kinderen moeten mee bij het aanvragen van hun paspoort. U betaalt bij het aanvragen (pinnen of contant). Zodra uw paspoort klaarligt in het gemeentehuis, ontvangt u van ons een sms of e-mail. Dit duurt maximaal 6 werkdagen. 

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten die u hebt. Ook als ze zijn verlopen
  • 1 pasfoto (niet ouder dan 6 maanden) in kleur. Let op pasfoto-eisen

Kosten

Overzicht van de kosten voor een paspoort
Soort paspoort Prijs
Paspoort vanaf 18 jaar en ouder (10 jaar geldig) € 77,85
Paspoort voor jongeren t/m 17 jaar (5 jaar geldig) € 58,85

Snel nodig

Hebt u uw paspoort snel nodig? Dan kunt u een spoedaanvraag doen. Als u voor 14.00 uur uw paspoort aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen. U betaalt € 53,- extra voor een spoedaanvraag.

Paspoort voor uw kind

Vraagt u een paspoort aan voor uw kind (t/m 17 jaar)? Neem dan uw kind mee bij het aanvragen en ophalen. Beide ouders/voogden moeten schriftelijk toestemming geven. Print het formulier Schriftelijke toestemming aanvraag reisdocument (pdf - 348,9 KB) en neem het ingevuld mee naar het gemeentehuis. Kinderen moeten een eigen paspoort of ID-kaart hebben en mogen niet bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Lees meer informatie over reizen met kinderen op de website van Koninklijke Marechaussee.

Kwijt of gestolen

Bent u uw paspoort verloren in Nederland of is het gestolen? Dan kunt u direct een nieuw paspoort aanvragen. Bij de balie tekent u een Verklaring van vermissing. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Als u verzekerd bent tegen diefstal, is aangifte doen bij de politie wel aan te raden. Lees wat u moet doen wanneer u uw paspoort kwijt bent in het buitenland.

U woont in het buitenland

U kunt geen paspoort aanvragen in gemeente Hoogeveen. Op Nederlandwereldwijd vindt u hoe u dit regelt.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht