Route en tijden stadsbus De Bij

Tijdelijke routewijziging

Let op: Vanaf 1 juli rijdt De Bij tijdelijk een andere route dan u gewend bent. Dit geldt voor de routes richting Wolfsbos en Krakeel. 

De stadsbus De Bij rijdt 3 vaste routes in Hoogeveen. De routes zijn: lijn De Weide, lijn Wolfsbos en lijn Krakeel.

Kosten

Een kaartje kost € 1,50 en koopt u bij de chauffeur. Het kaartje is 1 uur geldig. Kinderen t/m 4 jaar kunnen gratis meereizen. Per volwassene kunnen maximaal 2 kinderen t/m 4 jaar gratis mee. U kunt in stadsbus De Bij niet betalen met de OV-chipkaart, maar u kunt hier wel pinnen.

Tijden stadsbus De Bij

DagTijd
maandag t/m vrijdag8.00 - 19.00 uur
zaterdag10.00 - 18.00 uur

U hoeft niet te reserveren. De bus rijdt volgens een vaste dienstregeling. De bus is ruim en biedt plaats voor uw rollator of kinderwagen. Door de brede deur en de lage vloer kunt u gemakkelijk in- en uitstappen.

In- en uitstappen

De Bij rijdt langs de vaste haltes van een route. U kunt in- en uitstappen bij de haltes. Als u langs de route uw hand opsteekt, stopt de chauffeur ook voor u.

Reismaatje

Een reismaatje is een vrijwilliger die u kan helpen om te wennen aan het reizen met De Bij. Bijvoorbeeld om de reis te plannen, om van huis naar de halte te komen of om hulp te bieden bij het instappen of betalen. De chauffeur helpt u graag, maar een reismaatje kan net iets meer voor u betekenen. U kunt 3 keer gratis gebruik maken van een reismaatje. Wilt u een reismaatje aanvragen? Bel dan naar Stichting Welzijn: 0528 - 278855.

Rolstoel mee in de bus

Er is plaats voor 1 rolstoel in de bus. De chauffeur (of het reismaatje) kan helpen met in- en uitstappen. Als er al iemand in een rolstoel in de bus zit, wordt de 2e persoon in een rolstoel zo snel mogelijk opgehaald door een ander busje van Taxi Dorenbos. Hier zorgt de chauffeur van De Bij voor.

Meer informatie

Hebt u een vraag, een klacht of wilt u meer informatie? Kijk op de Facebookpagina of bel met de klantenservice van Taxi Dorenbos: 0593 – 200900. Het telefoonnummer is bereikbaar op de tijden dat De Bij rijdt.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht