Wonen met begeleiding

Als u of uw naaste door psychische problemen niet zelfstandig thuis kunt wonen, dan kan wonen met begeleiding een oplossing zijn. U kunt dan op elk moment van de dag en nacht hulp krijgen. Er zijn verschillende vormen van wonen met begeleiding. Geef uw situatie online door aan ons Wmo-team. Dan kijken we samen welke vorm het beste past. U kunt ook bij ons langskomen, elke werkdag van 10.00 tot 13.00 uur bij het Werkplein, Dekkerplein 1. Bel of mail om een afspraak te maken. U kunt ons ook bellen of mailen als u er zelf niet uitkomt of twijfelt of u hulp vanuit de Wmo moet aanvragen. 

Na uw hulpvraag

Wij bellen u zo snel mogelijk, vaak nog dezelfde dag. We bespreken dan kort uw situatie en een mogelijke oplossing. Soms verwijzen we u door naar een andere organisatie. Soms maken we een afspraak om bij u thuis te komen om verder te praten. Door de lange wachtlijst voor Wmo-hulp kan dit meer dan 8 weken duren.

Uw partner, familielid of vriend(in) mag bij dit gesprek aanwezig zijn. Of vraag een cliƫntondersteuner van Stichting Welzijnswerk. Dit is iemand die niet bij de gemeente werkt, maar wel alle regels kent.

Kosten

Als u hulp krijgt vanuit de Wmo, betaalt u meestal een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van de soort hulp die ingezet wordt. 

Meer informatie

Verschillende soorten hulp in gemeente Hoogeveen (hoogeveenhelpt.nl)

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht