Vrijwilligersverzekering

Gemeente Hoogeveen heeft verzekeringen afgesloten voor vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor klaar-overs, voorleesouders en maaltijdbezorgers. U bent onder andere verzekerd voor schade en ongevallen tijdens uw inzet als vrijwilliger of mantelzorger. U meldt schade met het schadeformulier. De verzekeraar kijkt altijd eerst of uw eigen verzekering de schade kan dekken.

Verwerking schadeformulier

U mailt het ingevulde schadeformulier naar info@hoogeveen.nl. U kunt het formulier ook per post sturen: t.a.v. Team Verzekeringen, Postbus 20.000, 7900 AP Hoogeveen. De schadeclaim wordt naar Centraal Beheer Achmea gestuurd. Zij bepalen of u eventueel op de eigen verzekering een schadevergoeding kunt krijgen. Als dat zo is, zendt Centraal Beheer Achmea de claim door naar de andere verzekeraar om deze af te handelen. U krijgt hiervan bericht. Als de eigen verzekeraar de claim niet behandelt, dan doet Centraal Beheer Achmea dat.

Voor wie

De verzekering is voor iedere vrijwilliger en mantelzorger, met uitzondering van de vrijwillige brandweer en politie. Een vrijwilliger is iemand die via een organisatie onverplicht en onbetaald werkt. Deze werkzaamheden helpen anderen en/of de samenleving en hebben een maatschappelijk doel. De verzekering geldt:

  • Bij elke leeftijd
  • Bij eenmalige activiteiten (er geldt geen minimum aantal uren)
  • Bij kerkelijk werk en activiteiten georganiseerd door buurtverenigingen

Wat is verzekerd

Als vrijwilliger bent u verzekerd voor: 

  • Aansprakelijkheid vrijwilliger
  • Ongevallen vrijwilliger
  • Aansprakelijkheid rechtspersoon
  • Bestuurdersaansprakelijkheid voor vrijwilligers die in de organisatie leidinggeven 
  • Verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen
  • Rechtsbijstand vrijwilliger

Meer informatie

Hebt u nog vragen over de vrijwilligersverzekering? Dan kunt u contact opnemen met het team Verzekeringen: 14 0528. Of stuur een e-mail naar info@hoogeveen.nl t.a.v. Team Verzekeringen.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 09:00 tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl