Sloop melden

Als u een gebouw of een deel ervan wilt slopen, hebt u meestal geen vergunning nodig. Wel moet u het melden als u meer dan 10 m3 sloopafval verwacht. Of als er asbest vrijkomt, ook al is dit maar een klein beetje. U meldt dit uiterlijk 5 dagen van tevoren via de landelijke website omgevingswet.overheid.nl. Komt u er niet uit, dan kunt u ons bellen.

Wat u moet weten

Sloopt u een gebouw dat gebouwd is voor 1994, dan moet u altijd bij ons een asbestinventarisatie (nlarbeidsinspectie.nl) aanleveren. Ook als u zeker weet dat het gebouw geen asbest bevat.

Asbest wegbrengen

Als particulier mag u 35 m2 asbesthoudend materiaal wegbrengen naar de milieustraat. U hebt hiervoor een brief van de gemeente nodig. U krijgt deze brief nadat u via omgevingswet.overheid.nl een sloopmelding hebt gedaan. Met de brief kunt u ook speciaal plastic ophalen bij de milieustraat om het afval in te verpakken. Neem de bevestigingsbrief ook mee als u het asbest komt inleveren.

Hebt u meer dan 35m2 asbest of materiaal waar asbest in zit? Dan moet u het laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Gecertificeerde bedrijven bij u in de buurt staan op ascert.nl.

Na uw melding

Nadat u de melding hebt verstuurd via het Omgevingsloket Online, krijgt u een bevestigingsmail van het mailadres noreply@jeleefomgeving.nl. U krijgt voortaan al onze berichten over uw aanvraag vanaf dit mailadres.

Kosten

Een sloopmelding is gratis.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht