Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Dan graag een mondkapje op. U kunt alleen langskomen op afspraak.

Verhuizen en belastingen

Bent u onlangs verhuisd of gaat u verhuizen? Dit heeft invloed op de hoogte van de afvalstoffenheffing, onroerendezaakbelasting (OZB) en rioolheffing die u moet betalen of terugkrijgt. De rioolheffing bestaat uit eigenarenheffing en gebruikersheffing.

Verhuizing naar gemeente Hoogeveen

  • Bent u gedurende het jaar in gemeente Hoogeveen komen wonen? Dan krijgt u een aanslag afvalstoffenheffing en rioolheffing (gebruikersheffing) over het aantal volle maanden dat u in Hoogeveen woont. De maanden dat u nog in uw oude gemeente woonde,  betaalt u aan die gemeente.
  • Hebt u een woning of bedrijfspand gekocht in gemeente Hoogeveen? Dan is de situatie op 1 januari bepalend. U betaalt rioolheffing (eigenarenheffing) en onroerendezaakbelasting (OZB) voor het gehele jaar, ook als u uw pand later hebt verkocht. De eigenarenheffing is afhankelijk van de oppervlakte van uw perceel. De rioolheffing en OZB kunt u (deels) verrekenen met de koper. De verrekening van deze belastingen vindt plaats bij de notaris, tegelijkertijd met de eigendomsoverdracht.

Verhuizing naar een andere gemeente

  • Bent u gedurende het jaar in een andere gemeente gaan wonen? Dan krijgt u de afvalstoffenheffing en rioolheffing (gebruikersheffing) van ons terug over het aantal volle maanden dat u in de nieuwe gemeente woont.
  • Hebt u een woning of bedrijfspand gekocht in een andere gemeente? Dan is de situatie op 1 januari bepalend. U krijgt rioolheffing (eigenarenheffing) en onroerendezaakbelasting (OZB) terug over het gehele jaar, ook als u uw pand later hebt gekocht. De eigenarenheffing is afhankelijk van de oppervlakte van uw perceel. De rioolheffing en OZB kunt u (deels) verrekenen met de koper. De verrekening van deze belastingen vindt plaats bij de notaris, tegelijkertijd met de eigendomsoverdracht.

Verhuizing binnen gemeente Hoogeveen

Verhuist u binnen de gemeentegrenzen? Dan ontvangt u alleen bericht als de hoogte van de aanslag wijzigt. 

Contact met de gemeente

Door de maatregelen vanwege het coronavirus kunnen wij u helaas alleen op afspraak op het gemeentehuis ontvangen.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar tot 13:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl