Precariobelasting betalen

U betaalt precariobelasting als u gebruik maakt van gemeentegrond. Bijvoorbeeld als u kabels en leidingen plaatst. Of als u terrassen, bouwsteigers of containers op gemeentegrond hebt staan. U betaalt ook precariobelasting als u een vergunning hebt voor het gebruiken van gemeentegrond.

Hoe werkt het

Voor de precariobelasting hoeft u geen aangifte te doen. U meldt bij de gemeente dat u gemeentegrond gebruikt. U ontvangt dan een belastingaanslag. In sommige gevallen hebt u een omgevingsvergunning nodig als u iets op gemeentegrond wilt doen.

Uitzonderingen

  • U betaalt geen precariobelasting als u een contract hebt met de gemeente. In dit contract staat dat u geen precariobelasting hoeft te betalen. Bijvoorbeeld als u grond van de gemeente huurt, waarop u een terras wilt zetten.
  • U betaalt geen precariobelasting als dit wettelijk is bepaald. Bijvoorbeeld als uw bedrijf kabels aanlegt voor telecommunicatie, water, elektriciteit en gas.

Contact met de gemeente

U bent welkom in het gemeentehuis in Hoogeveen. Om direct geholpen te kunnen worden adviseren wij u om een afspraak te maken.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Openingstijden

Vandaag geopend van 09:00 tot 17:00 uur Morgen van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl