Wooncoach

Wat kunt u het beste doen in uw huis om energie te besparen? De wooncoach kan u helpen met advies en het zetten van de juiste stappen. Bij de wooncoach kunt u ook terecht met andere vragen, bijvoorbeeld over aanpassingen in uw woning om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Energie besparen

We staan voor de opgave om te zorgen dat onze huizen energiezuinig worden. Het is beter voor de portemonnee en ook voor de aarde. Energie besparen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Eenvoudige maatregelen en bewuster gedrag kunnen al zorgen voor een mooie besparing.

Hoe het werkt

Bent u eigenaar van een woning en hebt u vragen over duurzaamheid en zo lang mogelijk zelfstandig wonen? De wooncoach kan bij u thuis langskomen. De wooncoach volgt hierbij de geldende RIVM richtlijnen. U kunt samen met de coach de woning bekijken. Ook kunt u uw wensen voor de toekomst bespreken. Na het bezoek ontvangt u van de wooncoach een rapport en een advies. De coach kan vervolgens contact met u houden voor de verdere uitwerking.

Als u besluit aanpassingen te doen aan uw huis, kan de wooncoach u daar ook verder bij helpen. De wooncoaches zijn onafhankelijk. Als u liever niet iemand in huis ontvangt, kan de wooncoach u op afstand adviseren. 

Subsidies en leningen

Voor aanpassingen aan uw woning en het verduurzamen van uw woning kunt u bij gemeente Hoogeveen diverse leningen afsluiten. Zo hoeft u de investering zelf niet voor te schieten en de energiebesparing is vaak groter dan de aflossing. Op de pagina Subsidies en leningen ontdekt u van welke regelingen u gebruik kunt maken. 

Contact

Neem contact op met 1 van de wooncoaches: 0528-278855 of wooncoach@swwh.nl. Op onderstaande foto ziet u van links naar rechts: Hans Spanjaart, Hilbert Everts, Eildert Dragt, Leo Sakko, Bert Noordzij en Wim Boer. Welzijnswerk Hoogeveen ondersteunt de wooncoaches bij de uitvoering van de werkzaamheden.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl
Verstuur een veilig bericht