Lees voor

Drinkwater

Hier vindt u informatie over drinkwater in de gemeente Hoogeveen

Stelt u zich eens voor, dat u zelf uw water moet halen. U gebruikt ruim 127 liter per persoon per dag. Dat is ruim 50 emmers voor een gezin van vier. Gelukkig levert Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) al dat water keurig af in uw keuken, badkamer en toilet. Water uit de natuur, gezuiverd, gefilterd en gecontroleerd.

Water en kalk

Voor u is vooral handig te weten hoe hard het kraanwater is in Hoogeveen, bijvoorbeeld voor het instellen van huishoudelijke apparatuur. WMD onthardt uw kraanwater tot 8° Duits. Jaren geleden was dit nog 14° Duits. Het gaat vooruit!
Ondanks dit zachte water, heeft u thuis nog wel te maken met kalkaanslag. Enkele tips:

  • In wasmiddelen zit een middel tegen kalk. Op de verpakking staat hoeveel u kunt gebruiken bij een bepaalde hardheid. Er bestaan systemen om uw kleding te wassen met regenwater. Dit water is erg zacht. Dit betekent minder drinkwaterverbruik en minder wasmiddel. Goed voor de portemonnee!
  • Schoonmaakazijn is een goedkoop en milieuvriendelijk middel tegen kalkaanslag.
  • Stel uw wasmachine niet in boven de 65º C. Dat scheelt energie en kalkafzetting op het verwarmingselement.


Meer over de kwaliteit van uw water op www.wmd.nl

Geen water?

Soms kan WMD even geen water leveren. Dat kan door een lekkage of andere storing bij u in de buurt. WMD verhelpt storingen altijd zo spoedig mogelijk, ook buiten kantooruren. Zonder water zitten is lastig. Bij de reparatiebus van WMD is, mits logistiek mogelijk, een voorraad vijfliterflessen drinkwater beschikbaar. De reparatiebus komt bij calamiteiten en werkzaamheden op de benodigde plek.WMD Logo

Water en school

Op www.wmd.nl staat van alles over water. Handig voor een spreekbeurt of een werkstuk over water.

Tips en besparing

U gaat langere tijd op vakantie, u heeft een nieuwbouwwoning of u wilt graag meer weten over legionella; Het WMD heeft diverse tips om slim om en veilig om te gaan met drinkwater. U kunt zelf ook allerlei dingen doen om drinkwater te besparen. U spaart hier niet alleen het milieu mee maar ook uw portemonnee.
Klik op één van de onderstaande drinkwater links en lees meer.


Bezoekt u ook eens:

Uitgelicht

Zoeken