Lees voor

Afvalwater

Riolering helpt ons aan een goede volksgezondheid en een betere leefomgeving. Om al dat vuile water in goede banen te leiden is een complex systeem van buizen en pompen nodig. Het lijkt zo makkelijk. Je wast je handen, het water loopt weg door het putje in de gootsteen en klaar! Maar hier begint de lange reis naar de zuivering pas. Lees hier meer over riolering, over afvalwater en hoe we er in Hoogeveen mee omgaan.

Riolering in Hoogeveen

Er ligt in Hoogeveen een groot aantal kilometer riolering. Maar riolering is niet bij ieder huis en in iedere straat hetzelfde. Kijk hier om te zien welke verschillende soorten riolering in Hoogeveen liggen en hoe ze precies werken.

Rioolwaterzuivering (RWZI)

De rioolwaterzuiveringsinstallatie, kortweg RWZI, zorgt voor het schoonmaken van alle rioolwater. Wat gebeurt er eigenlijk met het rioolwater als het bij de zuivering komt? Kan ik ook eens een kijkje nemen op de zuivering? Op deze vragen krijgt u hier antwoord.

Goed rioolgebruik

Een riool is een middel om vuil water te transporteren naar de zuivering. Maar niet alles kan zomaar op het riool geloosd worden. Wat kan wel maar wat kan zeker niet in het riool. Lees hier meer over goed rioolgebruik.

Uitgelicht

Zoeken