Lees voor

De Kaap

Op De Kaap worden in totaal ruim 90 woningen gebouwd. Er komen 30 aanleunwoningen, 38 sociale huurappartementen, 17 koopappartementen en 8 grondgebonden koopwoningen langs het park. Daarnaast wordt op De Kaap een locatie van het Jannes van der Sleedenhuis gebouwd met 45 zorgeenheden. Daaronder komt een parkeergarage voor 480 auto’s. Park Dwingeland wordt groter door het uit te breiden over een deel van het dak van de parkeergarage. De Kaap is een gezamenlijk project van de gemeente, Stichting Woonconcept en Woonconcept Vastgoed. Op 27 mei opent het Jannes van der Sleedenhuis haar deuren. Parkeergarage De Kaap open gaat op 1 juni op voor publiek en op 21 september zal de opening van het hele gebied De Kaap gevierd.

Parkeergarage

De garage biedt plek aan 480 auto’s. Ook bewoners van bijvoorbeeld de appartementen op De Kaap kunnen hier hun auto parkeren. Voor u handig om te weten wanneer de garage open is, welke abonnementen er zijn en welke tarieven er worden gehanteerd.

OPENINGSTIJDEN EN TARIEVEN
De parkeergarage is elke dag open van 8.30 tot 22.00 uur. Tijdens de normale parkeertijden voor betaald parkeren geldt hetzelfde tarief als op de pleinen, € 1,50 per uur. Na 18.00 uur (op vrijdag na 21.00 uur) geldt een daltarief van € 0,20 per uur tot de volgende morgen 9.00 uur. Dit geldt ook op zondagen en op feestda¬gen waarop niet het gangbare parkeerta¬rief van € 1,50 per uur wordt gehan¬teerd. De garage is open tot 22.00 uur.
Het daltarief van € 0,20 per uur wordt, samen met camerabewaking, ingevoerd om te voorkomen dat ongewenste bezoekers zonder belemmering toegang hebben tot de parkeergarage.

ABONNEMENTEN
Er zijn twee soorten abonnementen voor parkeren in de parkeergarage op De Kaap: een nachtabonnement en een 24-uurs abonnement. Een nachtabonnement voor de parkeer¬garage is geldig van 17.00 uur tot 9.00 uur ’s morgens en op zondag. Op deze manier kunnen mensen die niet op De Kaap wonen, ’s avonds en ‘s nachts de auto veilig, droog en bewaakt in de garage parkeren. De nacht¬vergunning kost 150,- per jaar en is aan te vragen bij Parkeerservice via  www.hoogeveen.parkeerservice.nl

Met een 24-uurs abonnement voor de parkeergarage, in combinatie met een reguliere parkeervergunning voor alle pleinen, kunt u voor € 20,- per jaar meer een abonnement voor de par¬keergarage kopen bij de gemeente. Dat betekent dat het voor € 320,- per jaar mogelijk is om op alle pleinen én in de parkeergarage te parkeren.

IN- EN UITRIJDEN
Na 22.00 uur kan iedereen, na betaling van het parkeerkaartje, uitrijden. Na 22.00 uur kunt u de parkeergarage niet meer inrijden (dit geldt niet voor abonnementhouders).

Bekijk hier de werkzaamheden rondom De Kaap

De werkzaamheden rondom De Kaap zijn in volle gang. Ook de gemeente is bezig met de aanleg van het openbaar gebied en de wegen rondom het project. Tweewekelijks houden we u in het Torentje op de hoogte van alle werkzaamheden.

Herinrichting Het Haagje

Fase 1
Fase 2
Weekplanning werkzaamheden rondom De Kaap, Het Haagje en Beukemaplein

Volg de bouw via Twitter en Facebook

Volg de bouw op De Kaap via het Twitter-account van De Kaap via @Kaap_Hoogeveen. Ook is er een Facebookpagina (DeKaapHoogeveen) met nieuwtjes en de stand van zaken.

Zoeken