Lees voor

Verbetering Stadscentrum met fase 1, Kerkplein en gedeelte Hoofdstraat, van start

Op 22 januari vond de aftrap plaats voor omwonenden, betrokken partijen en ondernemers. Tijdens de informatieavond, waar ondanks de sneeuw 63 man op af kwamen, zijn de plannen voor de uitvoering toegelicht. De aandacht werd gevestigd op het einddoel van de totale aanpak: een stadscentrum dat toekomstbestendig is.

De belangrijke elementen in het ontwerp zijn:
- De bezoekers winkelen over wat eens de oude kades waren
- Daar waar het water lag, komen nu terrassen tussengroene plantvakken, op een mooie natuurstenen bestrating
- Op de oude kades komen grote bomen te staan. Waar mogelijk worden bestaande bomen opgeslagen en opnieuw terug geplant.
- De Hoofdstraat is voor iedereen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met toegankelijkheid voor mensen met een rolstoel, slechtzienden en blinden

Wethouder Jan Steenbergen is trots op het initiatief en kijkt uit naar de start van de uitvoering: 'We gaan een samenwerking aan met civiel technische aannemer Roelofs: die de kennis, vaardigheden en ervaring in huis heeft om de herinrichting van de openbare ruimte te kunnen verzorgen. Een aannemer die dat op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier gaat realiseren. Samen zetten we zorgvuldige communicatie, zowel tijdens de voorbereiding als bij de daadwerkelijke uitvoering van de werkzaamheden, voorop.'

Roelofs zal omgevingsmanager Alex Groen inzetten om tijdens de looptijd van het project als vast aanspreekpunt voor de omgeving een rol te spelen.

Martin Reurink, Roelofs projectmanager voor fase 1 van de verbetering van het stadscentrum, lichtte de aanpak zoals die op stapel staat, uitgebreid toe. Tijdens openingsuren zijn winkels en horeca 100% bereikbaar.
'Bezoekers kunnen altijd de goede route kiezen en alleen over verharding naar de winkel lopen. Voor alle partijen richten we ons op een goed eindproduct met minimale last en hinder tijdens de verbouwing.'

Roelofs zal tijdens de looptijd van het project een informatiepunt op de locatie inrichten. Inloopspreekuur vanaf 13 februari elke woensdag tussen 16.00 uur en 17.00 uur. De locatie van het informatiepunt wordt kenbaar gemaakt via hun website, de app van Roelofs en hun nieuwsbrieven.

 

Zoeken