Lees voor

Aanvang werkzaamheden waterkunstwerk Kerkplein

Vanochtend heeft Rots Maatwerk de eerste schop in de grond gezet voor de realisatie van het waterkunstwerk op het Kerkplein. Ze zijn begonnen met het verwijderen van de bestrating en de lichtmasten. De komende dagen wordt de locatie van het waterkunstwerk uitgegraven.

Daarna volgt de voorbereiding op het ondergrondse leidingwerk voor de spuiters en fonteinen. Het wordt een complex leidingwerk van aan- en afvoerleidingen en aansluitkabels voor de verlichtingen. Ook wordt de ruimte voor de ondergrondse pompput uitgegraven.

Op 22 mei in de vroege ochtend, staat het plaatsen van deze ondergrondse put met alle pompen en besturingselementen op de agenda. Een complexe heisklus waarvoor een grote kraanmachine wordt ingezet. Kraan en put worden door de Hoofdstraat langs de oostzijde van de Cascade aangevoerd. De oostelijke zijde van de Cascade zal daarom tussen +/- 6:00 en 8:30 uur ’s ochtends afgesloten zijn voor overig doorgaand verkeer. Aanliggende bedrijven en aanwonenden krijgen hier vooraf nog aanvullende informatie over.

Na plaatsing van de put worden alle leidingen aangesloten. Het terrein wordt aangevuld, waarna een natuurstenen bestrating een prachtig plein compleet maakt. Tenslotte realiseren we de spiegeloverkapping met zitelementen. Medio juli is naar verwachting alles klaar.

Zoeken