Lees voor

Start woningbouw op het Beukemaplein

12 december 2017 – Het bouwrijp maken van het Beukemaplein is afgerond. Dit betekent dat binnenkort de eerste woningen gebouwd kunnen worden. Inmiddels zijn er 10 kavels onder optie of verkocht. De familie Zomer is de eerste koper die een bouwkavel op naam krijgt. Om dit te vieren heeft wethouder Bert Otten samen met de trotse eigenaren de schop in de grond gezet.

Droomhuis

Wethouder Otten: ‘We hebben er bewust voor gekozen dat elke koper zelf het woningtype kan bepalen. Van bungalow tot eengezinswoning. Zo kan iedereen hun droomhuis bouwen midden in het centrum van Hoogeveen. Zo ook de familie Zomer, die een natuurstenen bungalow hebben laten ontwerpen.’

Huurwoningen

Naast particuliere woningbouw komen er ook huurwoningen op het Beukemaplein. Hiermee faciliteert de gemeente de doelgroep die niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, maar ook niet in aanmerking komt voor een koopwoning in verband met de strenge hypotheekeisen. Bijvoorbeeld senioren, spoedzoekers of een ZZP’er die geen hypotheek krijgt. Op dit moment wordt er gezocht naar een projectontwikkelaar.

Door de komst van de parkeergarage op De Kaap zijn de parkeerplaatsen op het Beukemaplein niet meer nodig. Het plein heeft daarom een nieuwe functie gekregen. Er blijven op het Beukemaplein ongeveer honderd parkeerplaatsen bestaan voor aanwonenden en ondernemers.

Foto: Andre Weima

 

 

Zoeken