Lees voor

Park Dwingeland wordt groene oase in kindvriendelijk stadscentrum

13 juli 2017 - Het college van B&W heeft besloten de plannen voor Park Dwingeland aan te passen op basis van de onlangs geactualiseerde visie op het stadscentrum. In deze visie staat dat de gemeente een stadscentrum wil dat aantrekkelijk is om te verblijven, ook voor gezinnen met kinderen. Om dat waar te maken, wordt het park meer kindvriendelijk ingericht en beter verbonden met het stadscentrum.

Park Dwingeland

In het eerdere ontwerp voor het park was uitbreiding van het park opgenomen en ook bebouwing tussen de achterkant van de Bentinckslaan en het park. Wethouder Bert Otten: ‘Om de Hoofdstraat en Park Dwingeland goed met elkaar te verbinden, kiezen we ervoor om het ontwerp aan te passen en bebouwing alleen mogelijk te maken tussen het Stoekeplein en het park. Uitbreiding van het park blijft onderdeel van het ontwerp. Zo creëren we een aangename groene plek dicht bij de Hoofdstraat waar kinderen kunnen spelen en waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.’ In de komende maanden wordt het ontwerp aangepast.

Het wijzigen van plannen betekent ook dat Villa Kakelbont niet hoeft te verhuizen. In het nieuwe ontwerp blijven dezelfde aanpassingen aan de parkeerterreinen staan. Het tijdelijke parkeerterrein naast het Stoekeplein wordt nog voor de zomer opgeheven, nu er in de garage geparkeerd kan worden. Het aantal parkeerplaatsen op het Stoekeplein wordt na de zomer verkleind.

 

Uitgelicht

Zoeken