Hebt u een afspraak in het gemeentehuis? Tijdens uw afspraak is een mondkapje verplicht. U kunt op het gemeentehuis alleen langskomen op afspraak.

Aanmelden bijeenkomsten sportverenigingen

Als trainer, coach, leider, bestuurder of vertrouwenscontactpersoon van een (sport)vereniging kunt u gratis meedoen aan verschillende bijeenkomsten. Bekijk hieronder het overzicht en hoe u zich kunt aanmelden. 

4 inzichten voor trainerschap

Voor wie: trainers/coaches (sport)verenigingen
Wanneer: woensdag 26 januari 2022
Tijd: 19.00 – 20.00 uur (online)
Aanmelden: sport@hoogeveen.nl, met als onderwerp 4 inzichten voor trainerschap. Geef hierbij je naam, e-mailadres en naam vereniging / organisatie door.

Over de inspiratiesessie

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn 4 belangrijke kernkwaliteiten voor trainers en coaches. Tijdens deze inspiratiesessie maak je kennis met deze inzichten en wordt je geïnspireerd om de scholing te gaan volgen.

4 inzichten voor bestuurders

Voor wie: bestuurders vrijwilligers organisaties
Wanneer: donderdag 27 januari 2022
Tijd: 19.00 – 20.00 uur (online)
Aanmelden: sport@hoogeveen.nl, met als onderwerp 4 inzichten voor bestuurders. Geef hierbij je naam, e-mailadres en naam vereniging / organisatie door.

Over de inspiratiesessie

Samen doen, meenemen, eigenaarschap en support. De 4 inzichten biedt jou als bestuurder een tool die kan dienen als geheugensteun om te groeien in jouw rol. Tijdens deze inspiratiesessie maak je kennis met deze inzichten en wordt je geïnspireerd om de scholing te gaan volgen.

Pubers zijn leuk

Voor wie: trainer/coaches begeleiders (sport)verenigingen
Wanneer: woensdag 9 februari 2022
Tijd: 20.00 – 21.00 uur (online)
Aanmelden: website van Pubers zijn leuk. Tischa Neve (kinderkinderpsycholoog en opvoedkundige) geeft de webinar.

Over de webinar

Een webinar over het omgaan met pubers op en rondom de sportvelden. Wat schuilt er achter het dwarse en stoere gedrag van een puber, wat maakt de puberteit voor een kind zo lastig en vooral hoe ga je daar op het sportveld als trainer/coach nou wel en niet mee om? Wat moet je anders doen dan bij jongere kinderen? Hoe motiveer je een puber en welke benadering heeft de meeste kans van slagen? Een uur vol met herkenbare voorbeelden, humor, inzichten en praktische tips en adviezen.

Themagericht trainen en coachen van 6 tot 12-jarigen

Voor wie: beginnende trainer/coaches begeleiders (sport)verenigingen
Wanneer: woensdag 2 en 9 maart
Tijd: 19.00 – 22.00 uur (fysieke bijeenkomsten)
Waar: Hoogeveen, locatie nog onbekend
Aanmelden: website sportopleidingen.nl van NOC-NSF

Over de training

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zijn volop in ontwikkeling. Ze worden zich bewust van wat ze goed of juist minder goed kunnen. Ze leren zich verhouden tot anderen, ontwikkelen hun eerste zelfbeeld en mogelijk ook hun eerste ambities. Zelfvertrouwen is in deze fase een centraal thema. In deze training leer je zelfvertrouwen bij kinderen tot ontwikkeling te brengen met aandacht voor plezier.

Tijdens deze scholing:

  • Leer je om zowel sportieve als pedagogische thema’s in je trainingen te verwerken.
  • Gaan we in op hoe je samen met het kind kan ontdekken wat ze allemaal kunnen en willen leren.
  • Ontdek je wat jouw rol is als coach en hoe je het zelfvertrouwen van sporters kan vergroten.
  • Geven we jouw trainingen een extra dimensie door te focussen op plezier, positieve aandacht, gezamenlijk doelen stellen en zelf-ontdekkend leren.

Vertrouwenscontactpersoon opleiding

Voor wie: trainer/coaches begeleiders (sport)verenigingen
Wanneer: Woensdag 6 en 13 april
Tijd: 19.00 – 22.00 uur (fysieke bijeenkomsten)
Waar: De Wolden, locatie nog onbekend
Aanmelden: website sportopleidingen.nl van NOC-NSF

Over de training

Tijdens de training wordt aandacht besteed aan de positie die de vertrouwenscontactpersoon (VCP) inneemt wanneer er sprake is van ongewenst gedrag. Hoe wordt iemand opgevangen die iets komt melden of vragen, waar kan een beschuldigde terecht en hoe kan een bestuur ondersteund worden wanneer er een melding is of als zij preventiebeleid willen ontwikkelen.

Er wordt ingegaan op de verwijzingen die mogelijk zijn. De scholing is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Zo worden er praktische gesprekstechnieken beoefend en worden verschillende facetten van het werk van de VCP behandeld. Na de scholing krijg je een certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader. 

De scholing is bedoeld voor professionals en vrijwilligers binnen bonden en verenigingen. Een VCP moet onafhankelijk zijn en mag daarom geen bestuursfunctie hebben. Deelnemers aan de scholing hebben een leeftijd van minimaal 25 jaar en beschikken over HBO denkniveau.

Contact met de gemeente

Maak online een afspraak voordat u langskomt op het gemeentehuis. Of bel met de gemeente.

Telefoon

14 0528

Vandaag gesloten

Bezoekadres

Raadhuisplein 24
7901 BW Hoogeveen

Postadres

Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen
info@hoogeveen.nl