Lees voor

Kleuters in Beweging 2018

!LET OP!

De inschrijving voor de bijscholingsmiddag is vanaf 24-9 vol. Nieuwe aanmeldingen tot en met 30-9 komen op de wachtlijst en worden ingedeeld als er vrije plekken zijn. Alle ingedeelde docenten krijgen een e-mail. Heeft u geen e-mail ontvangen, dan hebben we u helaas niet meer kunnen indelen.

!LET OP!

 

Op woensdag 17 oktober wordt voor de vierde maal een studiemiddag ‘kleuters in beweging' georganiseerd. Hierbij nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan deze interessante middag. De scholingsdag is gericht op kleuterdocenten, om zo het bewegingsonderwijs voor deze jonge leerlingen een kwaliteitsimpuls te geven. De invulling van de workshops wordt verzorgd door verschillende Drentse sportprofessionals en enkele externe experts. Het belang van goed en genoeg bewegingsonderwijs aan met name kleuters wordt door de Drentse gemeenten erkend. Door de samenwerking met verschillende Drentse gemeenten en Drenthe Beweegt kan de scholingsdag daarom ook dit jaar kosteloos worden aangeboden.

Locatie:
Sporthal Activum, Sportveldenweg 2 Hoogeveen

Programma:
15.00 opening
15.15 workshopronde 1
16.30 workshopronde 2
17.45 drankje en uitwisselen kennis en ervaringen
18.15 diner

Workshops
Tijdens de studiemiddag neemt u deel aan twee verschillende workshops. De volgende workshops worden deze middag aangeboden:

Workshop Workshopleider Inhoud workshop
Kleuterbootcamp Esmee Smit
Sportfunctionaris SWO De Wolden Hoogeveen
Een parcours in het bos (vandaag in de zaal), waarbij de kleuter/peuter de basistechnieken zoals rennen, springen, balanceren, etcetra leert.

Doelstelling
Lesinhoud en ideeën overbrengen aan de deelnemers.

Actieve of theoretische workshop
Het is een actieve workshop, dus binnenschoenen zijn vereist.
Stoeien met kleuters Bastiaan de Bruyn
Buurtsportcoach Tynaarlo en Judoleraar
Kunnen we kinderen op een veilige manier laten stoeien met elkaar? Er gebeurt namelijk heel veel tijdens dat stoeien. Denk aan het aangeven van grenzen, het afspreken van regels en het houden aan deze regels, en natuurlijk het omgaan met winst en verlies. In deze workshop komen een aantal vormen aan bod waarin al deze aspecten naar voren komen op een veilige manier.

Doelstelling
Aan het eind van de workshop hebben de deelnemers een aantal stoeivormen ervaren die goed zijn toe te passen in een beweegles.

Actieve of theoretische workshop
Het is een actieve workshop die ieder op zijn eigen niveau kan uitvoeren. Een shirt met lange mouwen en een lange broek zijn handig om aan te doen, alle stoeivormen zijn op blote voeten.
Bewegend leren Roxanne Dekker
Buurtsportcoach Meppel
Met het bewegen en rekenen willen we kinderen op een bewegende manier verschillende oefeningen laten uitvoeren, om te helpen bij het ontwikkelen van de rekenvaardigheden.

Doelstelling
Handvaten en ideeën meegeven hoe je bewegen en rekenen kunt combineren en toepassen binnen jou eigen les.

Actieve of theoretische workshop
Ja, een actieve workshop. Makkelijk zittende kleding en schoenen zijn aan te raden.
Herkennen motorische achterstanden Marielle Lankhorst
Kinderfysiotherapeut
Kinderpraktijk de Leeuwerik
www.kinderpraktijkdeleeuwerik.nl
´Als bewegen niet vanzelf gaat´
Vanuit de kinderfysiotherapie zal de ontwikkeling van zowel de fijne als de grove motoriek van kleuters besproken worden. Waar kan men op letten? Wat is belangrijk? Hoe kan men het stimuleren? In welke situatie adviseren kinderfysiotherapeut te raadplegen?

Doelstelling
De leerkrachten zullen een handreiking krijgen om bijzondere of achterblijvende motoriek te herkennen d.m.v. een screeningsformulier en zij zullen tips krijgen om verbetering te ondersteunen.

Actieve of theoretische workshop
Theoretisch


Diner
Aansluitend aan de studiemiddag, kunt u in het sportcafé De Twee Gezusters genieten van een pastabuffet voor €12,50. Kosten hiervoor zijn voor eigen rekening en kunnen ter plekke worden voldaan. Voor het buffet dient u zich wel vooraf op te geven.

Inschrijven
Aanmelden voor de studiemiddag kon tot en met 30 september. Omdat er beperkt plek is, geschiedt indeling op volgorde van binnenkomst.

Certificering
Als deelnemer krijgt u een bewijs van deelname op naam voor uw eigen portfolio. Door de veranderingen in het digitale lerarenregister, is het niet mogelijk om hier bij aan te sluiten.

Kleuters in beweging

Uitgelicht

Zoeken