Lees voor

Kunstzinnige Tuinen in Noordscheschut

Op zaterdag 30 juni stellen een 13- tal inwoners van Noordscheschut hun tuinen open voor publiek en niet alleen voor publiek maar ook voor een kunstenaar. Een bijzondere combinatie voor degene die passie heeft voor tuinen en de liefde voor de kunst.

Het is de werkgroep weer gelukt om een gevarieerd aanbod van tuinen en kunst aan te bieden. Zowel in de tuinen als in de kunst zijn er veel nieuwe deelnemers. Waar mogelijk is, zullen kunstenaars ook ter plekke aan het werk gaan.

De tuinen variëren in grootte en stijl. Er zijn boerentuinen, Engelse bordertuinen, creatieve tuinen, rustgevende tuinen, tuinen waar ruimte is voor een groente en dieren, beginnende tuinen, authentieke tuinen.

Ook het kunstaanbod is zeer gavrieerd. Zo zijn er kunstenaars die stillevens vastleggen, bloemschilderijen maken, met felle kleuren werken, met verschillende technieken werken zoals met olieverf of acryl.

Maar ook kunstwerken in de vorm van porselein. keramiek, beelden, glas, quilten en andere bijzonder materiaal zijn te zien in één van de 13 tuinen.

Noordscheschut heeft zelfs dit keer een primeur, want Kunstenaar Geert Oldenbeuving stelt zijn nieuwe werken bij ‘ons in de tuin’ voor het eerst tentoon.

Ook bijzonder om te noemen is dat de dagbesteding van de Wendakker met hun gemaakt kunst ook deelnemen in de tuinen.

Iedere bezoeker ontvangt bij het start/info punt een Kunstzinnige Tuinen Tas. Door een aantal middenstanders uit Noordscheschut wordt er " iets lekkers voor onderweg" of "iets bijzonders wat te maken heeft met Kunst & Tuin" in de tas gedaan.

In de tas zit ook een routebeschrijving, zodat iedereen langs alle tuinen en kunstenaars komt. De 'Kunstzinnige Tuinen' wordt georganiseerd door de werkgrep Kunst & Cultuur in Noordschescht.

Het evenement duurt van 11.00 - 17.00 uur.

 

Uitgelicht

Zoeken