Lees voor

Gezellige verkiezingsavond in Fluitenberg

Ria Zuidema (r.zuidema@swwh.nl) Op donderdag 8 juni vond in het Overschotje de jaarlijkse verkiezingsavond van de dorpssmederij Fluitenberg plaats. Het was een hele gezellige avond, waarbij de mensen van de toneelvereniging een grote rol speelden. Een 'oud' echtpaar ging het dorp in om iedereen te vragen om naar het Overschotje te komen. Een aantal jonge kinderen vonden het echtpaar wel een beetje eng eerst, maar later raakten ze er aan gewend omdat ze wel heel aardig waren.

Als winnaar kwam de zeskamp tijdens de feestweek naar voren, ze kregen 152 munten! De zeskamp wordt al jaren georganiseerd, maar de organisatie wil dit jaar graag iets extra's toevoegen, zodat het aantrekkelijker wordt om deel te nemen. Er moet nu de extra bijdrage er is, snel wat worden geregeld, want volgende week vindt de feestweek al plaats. Dat gaat lukken, want de organisatie is hier uiteraard op voorbereid. Heel veel plezier ermee volgende week!

Op de tweede plek eindigde met 134 munten een bijdrage aan de toneelvereniging Margriet. Ze bestaan dit jaar 50 jaar en willen daar bij stil staan door wat extra's te bieden. Er wordt een foto-tentoonstelling van de verschillende opgevoerde stukken en spelers gehouden, er is voor alle aanwezigen koffie en iets lekkers, er wordt op donderdag een matineevoorstelling gehouden voor alle oud Fluitenbergers en bewoners van verzorgingshuizen in Hoogeveen. Hiervoor wordt ook vervoer geregeld. En tot slot is de toegang gratis, er wordt dit jaar dus geen entree gevraagd!

De derde plaats en de vierde plaats scheelden maar 1 munt. Op de derde plek eindigde met 77 munten een bijdrage voor het Oud en Nieuwfeest. Dit feest is afgelopen jaarwisseling voor het eerst georganiseerd. Het idee was om vooral een heel gezellige gezamenlijke jaarwisseling te vieren in het Overschotje. Het was opvallend dat het heel rustig in het dorp was tijdens de jaarwisseling, geen enkele overlast. Geen tijd voor, we waren allen samen in het Overschotje het Oud en Nieuwfeest aan het vieren. Dit jaar is er weer een bijdrage gevraagd, het is nog lastig om het helemaal financieel rond te kunnen krijgen en een bijdrage van De Smederijen biedt net even wat extra's. Als vierde eindigde met 76 munten een bijdrage voor het aanschaffen van servies voor eten 'Wat de Pot schaft'. Dit wordt al een tijdje maandelijks in het Overschotje georganiseerd voor oudere inwoners van Fluitenberg en alleenstaanden. Het is altijd een druk bezochte avond, maar we hebben nog geen geschikt servies. Er wordt wel een kleine bijdrage voor het eten gevraagd, maar dit voorziet enkel de onkosten en niet in het aanschaffen van servies. Dat is nu gelukkig wel mogelijk me een bijdrage van De Smederijen.

Op het Lopend Vuur stond een kleurplaat. Er werden mooie gekleurde plaaten ingeleverd. Er waren prijsjes voor Tess Waninge, Tim van Hautum en Yara Grit. Op de foto staan de mooie resultaten.

Het was weer een erg geslaagde avond. We hopen dat iedereen nu alvast gaat nadenken over mooie ideeën voor het dorp die iets toevoegen aan de leefbaarheid. Het kan echt van alles zijn. Ze mogen nu alvast worden ingeleverd, dan kunnen ze misschien volgend jaar meedoen tijdens de verkiezing en wanneer ze voldoende stemmen van het dorp krijgen en er dus voldoende draagvlak is, worden gerealiseerd. Inleveren mag bij de leden van de initiatiefgroep of via de mail info@desmederijenvanhoogeveen.nl. We zijn benieuwd....

Kleurplaat

a

Uitgelicht

Zoeken