Lees voor

Uitslag verkiezingen Pesse 28 oktober

Sinds een paar jaar was er dit jaar weer een  verkiezigsavond in Pesse! Deze werd gehouden in de Wenning, en iedere bewoner mocht zijn of haar stem komen uitbrengen.

Dit jaar werd volop gebruik gemaakt van de verkiezing want er waren maar liefst vijf ideeën ingediend. Er werden bij binnenkomst munten uitgedeeld, iedere bewoner kreeg vijf munten om te stemmen. Wat nieuw was is dat bewoners ook een bonnetje kregen waar zij hun naam konden zetten, deze werd ingeleverd in de Smederijenbus en hier kon een taart mee gewonnen worden. Er werden maar liefst twee taarten uitgereikt want er mochten twee winaars zijn! De taarten van de verkiezingsavond zijn gewonnen door: Rene de Poel en Yvonne Hut. Nog gefeliciteerd met deze heerlijke prijs.

Voor de kinderen was er ook wat te winnen deze avond, want er was een kleurwedstrijd opgezet. In het Lopend Vuur stond een kleurplaat die gekleurd ingeleverd kon worden bij binnenkomst. Er worden vier winnaars gekozen, twee winaars en prijsjes per leeftijdscategorie. De categoriën waren de leeftijd tot 7 jaar en de leeftijd vanaf 7 jaar. In de eerste categorie tot 7 jaar zijn de winaars: Rosan Benning 6 jaar en Rosalie Jonkman 7 jaar. In de andere categorie vanaf 7 jaar waren de winaars: Stijn ten Oever 10 jaar en Rosalinde Platen 10 jaar. Allemaal gefeliciteerd met jullie prijsjes!

Dan moest er natuurlijk ook nog winaars gekozen worden voor de uiteindelijke verkiezingsavond. De ideeën die waren ingediend zijn; de dorpsfilm over Pesse, trainingspoppen voor de EHBO vereniging, koffie voor de vrijwilligers van de bibiliotheek, een lezing over het stoppen van loverboys en een vaatwasser voor de Oosterhof. Dit jaar is er gekozen voor een staffelverdeling, meer uitleg hierover kan u vinden in het lopend vuur van oktober. De uitslag was alsvolgt;

- Vaatwasser met 292 stemmen krijgt 450 euro

- Dorpsfilm met 229 stemmen krijgt 2250 euro

- Koffie voor vrijwilligers in Bibliotheek met 154 stemmen krijgt 500 euro

- Trainingspoppen voor EHBO vereniging met 137 stemmen krijgt 1300 euro

- StoploverboysNU lezeing met 116 stemmen krijgt 0 euro

De lezing kan nog geld ontvangen van de andere ideeën als zij nog geld overhouden.

Uitgelicht

Zoeken