Lees voor

Nieuwe werkkleding teams Buurtbeheer

In steeds meer wijken en dorpen in onze gemeente wordt het onderhoud door vaste Buurtbeheerteams uitgevoerd. Deze teams zorgen dit jaar voor het onderhoud in Krakeel, Fluitenberg, Pesse, Stuifzand, Nieuweroord, Tiendeveen, Wolfsbos, Zuid, Centrum en Centrum Marnixstraat.

In 2014 is de gemeente begonnen met het uitproberen van deze nieuwe manier van werken bij het onderhoud van de openbare ruimte. De teams, samengesteld uit medewerkers van de gemeente en van Alescon, doen het kleine onderhoud en het kleine onderhoud in hun wijk of dorp. Onlangs werden de teams voorzien van nieuwe werkkleding.

Wethouder Jan Steenbergen legt uit waarin Buurtbeheer zich onderscheidt: ‘Buurtbeheer doet naast het gewone onderhoudswerk ook klein onderhoud, zoals het snoeien van overhangende takken en kleine reparaties aan asfalt. Bewoners kunnen de mensen van het team aanspreken met hun vragen, tips en klachten. Als het even kan, pakt het team het dan meteen op.'

Zo krijgen bewoners zelf meer invloed op het dagelijks beheer en onderhoud van hun leefomgeving. En als bewoners ideeën hebben voor het verfraaien van hun omgeving, is daar ook ruimte voor. Vanzelfsprekend gebeurt dat dan in samenwerking.’

In verschillende wijken en dorpen is al ervaring opgedaan met de aangepaste manier van werken. De ervaring tot nu toe leert dat bewoners en teamleden elkaar makkelijker weten te vinden en samen tot goede oplossingen komen.

Uiteraard wordt ook de rest van de gemeente onderhouden. Dit gebeurt op basis van een bestek door bedrijven die daarvoor opdracht hebben gekregen van de gemeente.

Op de foto:
Wethouder Jan Steenbergen en wijkbeheerder Sylvia Kamman te midden van een buurtbeheerteam in hun nieuwe werkkleding.

buurtbeheer

 

Uitgelicht

Zoeken