Lees voor

Elf ideeën verkozen op verkiezing Krakeel

Gisteravond 19 mei organiseerde de initiatiefgroep van de wijksmederij Krakeel de jaarlijkse verkiezingen. De afgelopen maanden hebben bewoners en actieve bewonersgroepen hiervoor ideeën ingediend. Dit keer deden 16 ideeën mee aan de verkiezingen. Op de gezellige avond werden uiteindelijk 11 ideeën verkozen. Drie wijkbewoners wonnen een slagroomtaart.

Net als vorig jaar eindigde de kerstmarkt in De Meteoor op de eerste plaats. Het idee kreeg uiteindelijk 152 stemmen. Op de tweede plaats eindigde de buitenspeeldag in de Regulus met 137 stemmen. Beiden ideeën doen al sinds de start van De Smederijen in Krakeel in 2007 succesvol mee aan de verkiezingen.

De wijkvereniging Krakeel was succesvol met het springkussenfestival. Het idee was goed voor de derde plaats met 106 stemmen. Daardoor wordt het kinderfeest dit jaar voor de tweede keer georganiseerd.

Opvallend was het idee voor het organiseren van een wijkfestival, waarbij de indieners samen met andere actieve bewoners en bewonersgroepen een activiteit voor de hele wijk willen organiseren. Ook willen ze daar jongeren bij betrekken. Het idee was goed voor 99 stemmen en een zesde plaats.

De volledige uitslag:

 1. Kerstmarkt De Meteoor (152 stemmen)
 2. Buitenspeeldag Regulus (137)
 3. Springkussenfestival wijkvereniging (106)
 4. Themamiddagen voor senioren (104)
 5. Maandelijkse activiteiten De Meteoor (103)
 6. Wijkfestival (99)
 7. Activiteiten Krokkelcomité (87)
 8. Bankje / beplanting stormbaan (76)
 9. Kerstmarkt  wijkvereniging (76)
 10. Activiteiten Natuurlijk Evenwicht Krakeel (74)
 11. Dakgootje prieel Draco (55)

Voor deze 11 ideeën is voldoende budget beschikbar, waardoor ze binnen een jaar na de verkiezingen kunnen worden gerealiseerd. De overige vier ideeën moeten afwachten of er nog budget overblijft. 

De feestelijke omlijsting was in handen van gezelligheidskoor De Pelikaan. Het koor zorgde voor veel zangplezier en daardoor bleef het nog lang druk en  gezellig in MFC De Magneet.

 

verkiezing 1  verkiezing 2

Uitgelicht

Zoeken