Lees voor

Beweegtuin in Hollandscheveld is klaar

Na 2½ jaar van voorbereiding is het nu eindelijk zover dat de toestellen van de beweegtuin bij WZC Beatrix geplaatst zijn.  Na een fikse financiële bijdrage in 2013 van de Smederijen Hoogeveen was het voor de initiatiefnemers de uitdaging het resterende bedrag bij elkaar te krijgen om de beweegtuin te realiseren. Uiteindelijk is dit gelukt dankzij sponsoring van BPZ Tynaarloo, Bruins Administratiekantoor, de Rabobank, Stichting Ouderenwerk Hollandscheveld, Stichting Vrienden Beatrix en de NNCZ (Beatrix).

De beweegtuin is gesitueerd langs het nieuwe wandelpad op het terrein van Beatrix, aan de noordkant van de nieuwe appartementen. Dat de acht toestellen zijn geplaatst op het terrein van Beatrix wil uiteraard niet zeggen dat de beweegtuin er alleen is voor de bewoners van Beatrix. Iedereen die wel een beetje wil bewegen op een heel ontspannen manier is hier welkom. De hoop van de initiatiefnemers is dat de beweegtuin een echte sociale ontmoetingsplaats wordt waar zowel bewoners van Beatrix als uit het dorp bij elkaar komen om gezellig met elkaar te bewegen. De bij de toestellen geplaatste zitbanken zullen daar ongetwijfeld aan bijdragen.
Binnenkort  vindt in het bijzijn van de sponsors  de officiële ingebruikname van de toestellen plaats. Uiteraard ie iedereen bij deze gebeurtenis van harte welkom. Alle aanwezigen worden getrakteerd op een kopje koffie in het restaurant van Beatrix. Wanneer deze ingebruikname is, kunt u lezen in de volgende editie van PR8VELD. De Praktijk voor Fysiotherapie Hollandscheveld heeft toegezegd haar medewerking te verlenen door op vaste tijden begeleiding te willen geven aan ouderen die op de toestellen willen bewegen.

beweegtuin

 

Uitgelicht

Zoeken