Lees voor

Beweegtuin in Hollandscheveld in gebruik genomen

In het bijzijn van vele tientallen belangstellenden is woensdagmiddag de Beweegtuin op het terrein van WZC Beatrix in Hollandscheveld officieel geopend. Dit gebeurde door het doorknippen van een lint door Karina Schonewille en Bert van der Weide, de beide motors achter het plan.


Enkele jaren geleden diende Karina Schonewille bij de Smederijen Hollandscheveld het idee in voor deze beweegtuin. Een flinke bijdrage van de Smederijen stimuleerde haar, samen met Bert van der Weide,  om op zoek te gaan naar andere financiële middelen om de toestellen aan te schaffen. Er werd ook contact gezocht met de leiding van Beatrix om samen een geschikte locatie te zoeken en die werd uiteindelijk gevonden in de nieuwe tuin aan de noordkant van de nieuwe appartementen bij Beatrix. Het duurde nog een kleine twee jaar voordat het financiële plaatje rond was dankzij sponsoring van de Rabobank Zuidwest Drenthe, Bruins Administratie, BPZ Tynaarlo, Stichting Ouderenwerk Hollandscheveld, Stichting Vrienden Beatrix, het Ouderenfonds en de NNCZ (Beatrix).


Tussen het plaatsen van de toestellen en de officiële ingebruikneming lagen enkele weken. Weken waarin de toestellen al intensief werden gebruikt door de plaatselijke jeugd, wandelgroepen van o.a. De Fitters, hardloopgroepen en diverse bewoners van Beatrix. Hoewel de toestellen op het terrein van Beatrix staan mogen ze door iedereen gebruikt worden, al zijn ze natuurlijk in eerste plaats bedoeld zijn voor de wat oudere inwoners van Hollandscheveld.


De praktijk voor Fysiotherapie Hollandscheveld heeft al aangegeven gericht met hun cliënten uit o.a. Beatrix gebruik te gaan maken van de beweegtuin en ook de beweeggroep van Beatrix zal in de toekomst er vaak te zien zijn. Bewegen is belangrijk voor met name de ouderen maar ook het sociale aspect van de beweegtuin is heel belangrijk. De toestellen zijn dubbel uitgevoerd zodat er gezellig twee aan twee kan worden bewogen. De bij de toestellen geplaatste zitbanken nodigen ook uit voor  een bezoekje aan de beweegtuin.

 

Beweegtuin

Uitgelicht

Zoeken