Lees voor

Aanschaf AED apparaat voor de omgeving Wijsterseweg grote winnaar verkiezing Fluitenberg

Op donderdag 9 juni vond in Fluitenberg de jaarlijkse Smederijverkiezing plaats. 144 bewoners zijn naar Het Overschotje gekomen om hun stem uit te brengen. Grote winnaar van de verkiezing werd de vraag van de bewoners uit de omgeving van de Wijsterseweg. De buurt wil graag ook een AED apparaat en een groep bij Hartslag Nu aangemelde AED vrijwiligers in hun buurt. Het belang dat een AED in het geval van en hartstilstand is al jarenlang bekend en het heeft al vele levens gered. Er is een AED bij het Overschotje, maar deze hangt te ver bij de Wijsterseweg en omgeving vandaan. Het idee kreeg 281 munten, dat is 39% van de stemmen. Het apparaat mag worden aangeschaft en rond september start er een opleiding voor vrijwilligers waar ze leren te reanimeren en het gebruiken van het AED apparaat. Aan deze cursus mogen ook anders dorpsbewoners deelnemen, we kunnen goed nog extra opgeleide vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan bij de AED coörnidator van Fluitenberg, Edwin Ensing, edwinenria@gmail.com

Op de tweede plaats eindigde het aanschaffen van een stroomverdeelkast voor het dorp. Deze kan worden gebruikt voor de vele activiteiten. Dit idee kreeg 111 munten en mag ook worden gerealiseerd. Op de derde plaats eindigden 2 ideeën samen met elk 110 munten. Het gaat om het plaatsen van de zweefmolen tijdens het jaarfeest in Fluitenberg. Voor het huren van de zweefmolen worden elk jaar sponsoren gezocht, maar dat wordt steeds lastiger. Daarom is er dit jaar een bijdrage aan De Smederijen gevraagd. Het idee eindigde samen met het plan om tijdens de jaarwisseling een groot feest te gaan organiseren in Het Overschotje.

De ideeën die als 1 en 2 eindigden kunnen volledig van het budget worden gerealiseerd. De ideeën die op de 3e plaats eindigden moet het resterende budget verdelen. De initiatiefgroep gaat hierover in overleg met de indieners van de ideeën.

Muntentrike

uitslag

Uitgelicht

Zoeken