Lees voor

Wordt ook Burgerhulpverlener in de wijk Krakeel

Een aantal jaren geleden heeft het AED project van de Meteoor de Smederijen verkiezingen gewonnen. Er is toen een AED opgehangen bij de Meteoor en een groep vrijwilligers is opgeleid om deze in noodgevallen te kunnen bedienen.

Helaas is door verschillende redenen de groep van vrijwilligers behoorlijk kleiner geworden en wordt  er daardoor niet meer optimaal gebruik gemaakt van deze AED. Daarom willen we de groep van Burgerhulpverleners in Krakeel graag uitbreiden.

Waarom Burgerhulpverlener worden?
Elke week worden 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. De aanrijtijd van een ambulance is vaak te lang om er binnen zes minuten te zijn. Als u met succes een reanimatie- en AEDcursus heeft afgerond en weet wat u moet doen bij een hartstilstand, kunt u iemand een levenskans bieden. Er is een oproepsysteem dat via de meldkamer van 112 mensen oproept die kunnen reanimeren. Iedereen met een geldig EHBO diploma of een reanimatie- en AEDcertificaat kan zich aanmelden als burgerhulpverlener. Wilt u hierover meer informatie of wilt u zich direct aanmelden, dan kan dat via de link onderaan dit artikel.

Indien u niet in het bezit bent van een EHBO diploma of een reanimatie- en AEDcertificaat en u wilt toch Burgerhulpverlener worden, dan kunt u via de gegevens onderaan dit artikel contact met mij opnemen. Bij voldoende belangstelling, minimaal 6 personen, kan ik in overleg met De Smederijen een cursus verzorgen waarbij u in één avond opgeleid wordt tot AED bediener.

Voor meer informatie en aanmelden als Burgerhulpverlener:
https://www.reanimatieraad.nl/_content/pages/21311001A5-drieluik Burgerhulpverlening v4 DEF.pdf

Voor informatie of aanmelding voor een cursus AED bediener:harrylichtendonk@online.nl

 

 

Uitgelicht

Zoeken