Lees voor

Regen wordt getrotseerd voor Smederijverkiezing Hollandscheveld

175 inwoners van Hollandscheveld hebben de regen getrotseerd en zijn komen stemmen in Het Anker op de zes ideeën voor de dorpssmederij Hollandscheveld op 14 oktober. Als duidelijke winnaar eindigde het idee van Bertha Kleine. Ze wil bloemenzaad in een aantal bermen van Hollandscheveld zaaien. Hierdoor bloeien er verschillende soorten bloemen en het verspreidt zich zelf, daardoor keren de bloemen jaarlijks terug. Een heel mooi plan en samen met de wijkbeheerder wordt gekeken of het te realiseren is. Er moeten namelijk wat aanpassingen worden aangebracht. De grond moet worden verschraald en het maaibeleid moet natuurlijk worden aangepast. Het dorp wil het graag, dat bleek wel uit het aantal munten, 194. Op de tweede plek eindigde het aanschaffen van een opblaasbaar podium voor het dorp. Dit podium kan voor vele activiteiten worden gebruikt. Het kreeg 157 munten. Als derde eindigde met 147 munten het organiseren van een Kangoeroe sportdag. Het wordt een sportdag voor de kleuters met een vette knipoog naar het korfballen. Met 143 munten eindigde het aanschaffen van geluidsboxjes voor aan de lantaarnpalen in Het Hoekje als vierde. Deze vier ideeën kunnen van het budget worden gerealiseerd.

Op een vijfde plek eindigde het renoveren van de boomverlichting. De verlichting hangt er nu een aantal jaren en voor de reconstructie van Het Hoekje zijn ze verwijderd. De bomen zijn gesnoeid en het is de bedoeling om de lampen weer terug te hangen. Hiervoor is een kleine renovatie noodzakelijk. Het idee kreeg 140 munten. Het kan niet volledig van het beschikbare worden gerealiseerd, maar wel voor een groot deel. Als er budget overblijft van het realiseren van de eerste vier ideeën, schuift het door naar dit idee. Als zesde eindigde het aanpassen van de beugels voor de plantenbakken aan de lantaarnpalen. Dit idee kreeg 96 munten.

Het was een gezellige avond en er mogen mooie ideeën voor Hollandscheveld worden gerealiseerd het komend jaar. We hopen dat er volgend jaar opnieuw goede sociale plannen voor het dorp worden ingeleverd. Houdt u hiervoor het Lopend Vuur in de gaten.

 

Uitgelicht

Zoeken