Lees voor

Jeugd Krakeel neemt initiatief

Op 5 maart presenteerden ongeveer 25 jongeren tussen de 11 en 16 jaar samen met andere buurtbewoners en ondersteuners hun ideeën voor de wijk Krakeel. De jonge dagvoorzitter Collin verrichtte samen met wethouder Gert Vos de aftrap van deze 'PopUp-sessie'.

In een interview van Collin met de wethouder kwamen vragen aan de orde als ‘wat vind je het leukste aan of in Krakeel? ‘ en ‘Welk initiatief zou jij in Krakeel willen beginnen als er mensen... waren die daarbij hielpen?

De jonge initiatiefnemers konden daarna hun idee pitchen en contacten leggen om hun idee waar te maken. De ideeën van de jongeren zijn breed en divers, bijvoorbeeld het geven van een oppascursus of een sportclinic. Ze willen hun kennis en vaardigheden met elkaar delen. Ze willen iets voor de ander doen.

Ook oudere buurtbewoners hebben initiatieven gepresenteerd. Zij willen bijvoorbeeld het park openen met een groot feest waarbij de jongeren kunnen helpen.

De 'PopUp-sessie' maakt onderdeel uit van een pilot in Krakeel voor meer verbindingen tussen jongeren onderling en jongeren met oudere buurtbewoners. Van deze PopUp-sessie is een film gemaakt, die je hieronder kunt bekijken.

Op 24 april aanstaande komen deze jonge initiatiefnemers opnieuw bijeen en laten zij zien hoe ver zij met hun ideeën zijn gekomen.

Uitgelicht

Zoeken