Lees voor

Jamsessieavond in Noordscheschut is een groot succes.

Per december 2014 werd duidelijk, dat ons idee en project: “Jammen in de Cirkel” zeer enthousiast is ontvangen. We hebben met dit idee veel media-aandacht gekregen.  Het doel van dit idee is onder andere, om door middel van muziek mensen, muzikanten en muziekliefhebbers/luisteraars met elkaar te verbinden en zo meer leven en plezier in de Cirkel te brengen. Dit willen we bereiken door elke laatste donderdag van de maand een zogenaamde “jamsessie”te organiseren. En omdat  ons idee door de gemeente ondersteund is, lijkt het ons niet meer dan billijk, om te vertellen hoe het idee verder is “uitgerold”. 


Roel en ik zijn na goedkeuring van het idee naar Tjeerd Bruinsma van Soundhouse gegaan. Na enig contact hebben we daar apparatuur en middelen bekeken, een offerte aangevraagd en vergeleken met (internet) bedrijven. Daarna hebben we de gewenste middelen toch bij Soundhouse aangeschaft, mede ook, omdat die blijvend service kunnen bieden. Het budget was wat aan de krappe kant (zoals de journaliste van de Hoogeveensche Courant tijdens een interview al voorspelde), maar het is toch gelukt! Mede, omdat er nog een defecte zanginstallatie kon worden gerepareerd, wat goedkoper is dan een nieuwe aanschaffen. Zijdelings kregen we te horen, dat diverse bands wilden komen, maar dat ze dan wel een drumstel zouden missen. Aan deze wens heeft Roel via een zakenpartner, J2L bouwbegeleiding en advies, gehoor kunnen geven  door een leendrumstel beschikbaar te stellen. Mocht overigens door dit drumstel teveel overlast veroorzaakt worden, dan moeten we hierop maatregelen nemen. Natuurlijk kunnen omwonenden dit aan de organisatie doorgeven.  

Dan is het zover. Het is 20:30 uur, het entree en deelname is gratis en de mensen stromen al binnen. Na een algemene soundcheck en een paar liedjes van de organisatoren, pluggen de eerste bands in. Het geluid is niet slecht, hier en daar kan de afstemming van het geluid wat beter en daaraan wordt gesleuteld. Eén microfoon heeft wat probleempjes, de zang is wat minder goed hoorbaar voor de zingende muzikant en het drumstel glijdt wat over de spiksplinternieuwe vloer. Gelukkig mag deze avond gezien worden als een leerervaring en we kunnen op elk probleem nog een antwoord op vinden. De sfeer is uitnodigend, gemoedelijk en positief. In eerste instantie wisselen de bands zich groepsgewijs af en daarna, als de zenuwen wat aan de kant gezet zijn, gebeurt er iets wat meer op jammen lijkt. De muzikanten wisselen zelf meer en meer af en er wordt meer gemixt gespeeld. Jong en oud spelen met elkaar. Prachtig! En iedereen valt op zijn manier op. Een prachtig zingende (en andersom) jongedame, met een virtuoze (solo)gitarist spelen onder andere Purple Rain. Een andere piepjonge gitarist die met één voet en gestrekt been de verschuivende bass drum tegenhoudt,  speelt met een groep “oude rotten in het vak” CCR. Hij neemt het applaus met een brede glimlach in ontvangst. Fantastische zangers met mooie stemmen en een breed genre van allerlei pluimage. En het Pearl drumstel met tijgerprint heeft zijn test ook doorstaan. De cajon, die was aangeschaft, kan dus worden vervangen door het leendrumstel. Misschien kunnen we hiervoor nog een monitorbox realiseren. We luisteren nog even, of het buiten niet teveel overlast geeft. Dit valt gelukkig mee. Ook enkele uitvergaderde CDA leden kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen, om een kijkje te nemen. Ze zijn, net als iedereen, van harte welkom. De jamsessie duurde tot iets voor  0.00 uur.

Met alleen maar positieve geluiden en complimenten op zak mag de organisatie de kabels weer oprollen, de installatie weer in de kast zetten en weer toeleven naar de volgende laatste donderdagavond van de maand. De Cirkel blijkt een fantastische locatie voor dit evenement. We willen het bestuur en vrijwilligers dan ook bedanken voor het beschikbaar stellen van deze locatie.

De vrijdag erop staat in de krant:  “Jamsessie overtreft stoutste verwachtingen”. En dat deed het!  Want je moet maar afwachten wie en wat er op zo’n avond af komt. Muzikanten uit natuurlijk Noordscheschut, maar ook Schuine Sloot, Stuifzand, Fluitenberg, oftewel “Hoogeveen én omstreken…” Van harte bedankt en graag tot 26 februari !

150202 jamsessieavond

 

Uitgelicht

Zoeken