Lees voor

De Goudsmid in gesprek met Vivianne Miedema

De redactie van De Goudsmid, de wijkkrant voor de wijken Krakeel, Wolfsbos en Zuid, heeft woensdagochtend 7 januari uitgebreid gesproken met Vivianne Miedema. Het 18-jarige voetbaltalent groeide op in de wijk Krakeel en zette haar eerste voetbalstappen op het trapveldje aan de Helios en in de voetbalkooi in het Sterrenpark.

Vivianne Miedema is misschien wel het grootste voetbaltalent van ons land en brak in 2014 door. Zo werd ze Europees Kampioen met Jong Oranje en werd ze topscorer en beste speler van het toernooi. Ze ondertekende een driejarig contract bij de Duitse topclub FC Bayern München en werd zo clubgenoot van Arjen Robben. De website Helden Online van Frits en Barbara Barend verkoos Vivianne tot Sportvrouw van het Jaar en in Hoogeveen werd ze op 5 januari benoemd tot Hoogeveense van het Jaar. Daarmee werd Miedema de jongste winnaar ooit.

Miedema is doelpuntenmaakster van beroep. Voor de Oranje Leeuwinnen scoorde ze 19 doelpunten in 19 officiële wedstrijden. Met twee doelpunten in de allesbeslissende wedstrijd tegen de Italiaanse vrouwen zorgde Vivianne er hoogstpersoonlijk voor dat de Leeuwinnen voor het eerst mogen deelnemen aan het WK. Dit WK wordt in juni van dit jaar gehouden in Canada en is het volgende doel van de Krakeelse.

Het volledige interview met Vivianne Miedema is te lezen in de vierde editie van De Goudsmid, die in de loop van februari verschijnt. Voetbalfans kunnen meedoen aan een prijsvraag waarbij je kans maakt op een fotokaart met handtekening van Miedema.

 

150107 Vivianne Miedema kaart Oranje

Uitgelicht

Zoeken