Lees voor

Buurtdag in Nieuw Moscou winnaar van de verkiezingen

Uit maar liefst acht ideeën kon worden gekozen door de inwoners uit Nieuw Moscou tijdens de Smederijverkiezing op 2 oktober. Er waren nog meer ideeën ingeleverd, maar acht ideeën voldoen aan de voorwaarden en mochten door naar de verkiezing.

Op de eerste plaats eindigde met 105 munten (24% van het aantal stemmen) het organiseren van een buurtdag op Hemelvaartsdag. Tijdens deze dag worden er activiteiten voor jong en oud georganiseerd. De dag wordt afgesloten met een buurtbarbecue. Hiervoor wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Op de tweede plek eindigde met 67 munten het organiseren van een paarden en pony spel/wedstrijddag in Nieuw Moscou. Deze twee ideeën mogen het komend jaar worden gerealiseerd.

Als derde idee eindigde het aanschaffen van plaatsnaamborden met daarbij ruimte voor activiteiten borden. Het kreeg 52 munten. Als er wat budget van de eerste twee ideeën overblijft, kan ook dit idee worden gerealiseerd. Als vierde eindigde het organiseren van een circus cursusdag voor de jeugd. Een erg leuk idee, maar helaas net te weinig munten, nl. 51. Hieruit blijkt wel hoe dicht alles bij elkaar lag. Op de vijfde plek is het aanschaffen van een elektronisch bingobord voor de buurt geeindigd, het kreeg 46 munten. Daarna kwam het aanschaffen van 6 sjoelbakken met 43 munten, het aanschaffen van een spelenbak voor in het Buurthuis met 38 munten en als laatste het opfleuren van de plantenbakken bij de speeltuin met 28 munten.

Het waren allemaal mooie plannen voor de buurt, helaas was er niet voldoende budget om ze allemaal te realiseren. Door het stemmen heeft de buurt goed kunnen aangeven waar hun voorkeur naar uit gaat. Uit deze avond bleek maar weer eens waarin een kleine buurt groot kan zijn.

Uitgelicht

Zoeken