Lees voor

Spreekuur mantelzorg in gezondheidscentrum De Weide

Vanaf half februari wordt in Gezondheidscentrum de Weide twee keer per maand het mantelzorgspreekuur gehouden. Het mantelzorgspreekuur is bedoeld voor bewoners in de wijk de Weide/Erflanden. Zij kunnen op het spreekuur terecht met al hun vragen over mantelzorg. Mantelzorger ben je als je zorgt voor je zieke partner, vriend, buur, kind of familielid. Diet Dijkstra zal het spreekuur verzorgen.

 

Diet Dijkstra werkt als mantelzorgconsulent bij de Stichting Welzijnswerk. “In mijn werk geef ik gratis onafhankelijke ondersteuning en advies aan mantelzorgers in de gemeente Hoogeveen: het is vooral fijn dat ik dat op het spreekuur bij mensen in de eigen buurt kan doen. Daarom kom ik voortaan iedere 2e en 4e woensdag van de maand voor een spreekuur naar Gezondheidscentrum de Weide. Het spreekuur is een inloopspreekuur, mensen hoeven dus geen afspraak te maken. Ik roep mensen dan ook op er alstublieft gebruik van te maken en niet met vragen te blijven lopen. Ik werk samen met de huisartsen in het Gezondheidscentrum; ook bij hen kan men terecht met zorgvragen of voor advies.”

 

Wat biedt Mantelzorgondersteuning?

Bij de mantelzorgconsulent kunt u uw verhaal kwijt. Zij kan u ook helpen bij regelzaken, weet veel over ziektebeelden, vrijwilligerszorg etc. Ook biedt zij ondersteuning bij het organiseren van respijt. Dat betekent dat u er zelf even tussenuit kunt en de zorg tijdelijk wordt overgedragen aan een vrijwilliger of een professionele hulpverlener. Zij kan u ook wijzen op verschillende vormen van lotgenotencontact: bijvoorbeeld voor mantelzorgers van patiënten met niet-aangeboren hersenletsel.


Meer informatie?
Het mantelzorgspreekuur is iedere 2e en 4e woensdag van de maand van 10.15 tot 11.30 uur in Gezondheidscentrum de Weide. Woont u in een andere wijk of dorp in de gemeente Hoogeveen, dan kunt u natuurlijk ook gebruik maken van de mantelzorgondersteuning. Neemt u dan contact op met Diet Dijkstra bij de SWW op tel 0528 278 855.

 

Uitgelicht

Zoeken