Lees voor

Samen energie besparen in Hoogeveen

De Meterkast is het duurste kastje in huis. Per jaar betaalt een gemiddeld gezin ruim 1500,- aan energie. Kan dat minder? Jazeker.. Door goede maatregelen als isolatie of zonnepanelen te plaatsen kunt u vele honderden euro’s per jaar besparen en tegelijkertijd het comfort in het huis verbeteren.

Energie besparen kunt u natuurlijk in uw eentje doen, maar steeds vaker gaan mensen in een wijk of dorp samen aan de slag. Dat is gezelliger, makkelijker en vaak een stuk  voordeliger. In Drenthe zijn al meer dan 60 groepen aan de slag met energiebesparing. Soms als coöperaties of echte stichtingen, maar veel vaker zijn het gewoon werkgroepen van een aantal geïnteresseerden uit een dorp of wijk. Ook bij u zijn er waarschijnlijk genoeg mogelijkheden om energie te besparen. De gemeente Hoogeveen, De Smederijen van Hoogeveen en de Natuur en milieufederatie Drenthe willen samen met u kijken of er bij u in de wijk of in het dorp energie kan worden bespaard en woningen kunnen worden verbeterd.

Daarom nodigen wij geïnteresseerde bewoners graag uit voor één van de vier avonden over Samen Besparen in Hoogeveen. Op de avonden laten we zien wat er op besparingsgebied mogelijk is en hoe in andere wijken en dorpen in Drenthe mensen samen aan de slag zijn gegaan met energiebesparing en het verbeteren van de woning. We laten zien wat de voordelen zijn om samen aan de slag te gaan.

Bent u geïnteresseerd in energiebesparing en wilt u zich inzetten voor comfortabeler woningen in uw buurt? Kom dan naar de avond over Samen besparen op:

Dinsdag 30 september, voor de wijken Wolfsbos-Zuid-Krakeel in het buurthuis in Wolfsbos van 19.30  tot 21.30 uur.

Donderdag 2 oktober, voor alle dorpen in het Anker in Hollandscheveld van 19.30  tot 21.30 uur.

Dinsdag 7 oktober, voor het  centrumgebied  in het Bavinckshuis van 19.30  tot 21.30 uur.

Donderdag 9 oktober, voor de wijken de Weide en Erflanden in de Vredehorstkerk  van 19.30  tot 21.30 uur.

Uitgelicht

Zoeken