Lees voor

Kinderboerderij wint verkiezingen Smederij Krakeel

Het nieuwe bestuur en de grote groep vrijwilligers van kinderboerderij ‘De Sterrenhoeve’ werden gisteravond beloond voor hun inspanningen door het winnen van de verkiezingen van wijksmederij Krakeel.

Met ingang van 1 juni aanstaande nemen de wijkbewoners het beheer van ‘hun’ kinderboerderij officieel over en hiervoor had het bestuur een startbudget aangevraagd. Het idee kreeg maar liefst 192 stemmen en werd daarmee glorieus winnaar.

Op de tweede plaats met 149 stemmen eindigde het idee om een avontuurlijk speelparcours aan te leggen aan de rand van het Sterrenpark. Veel bewoners uit de wijk zetten zich al in voor de herinrichting van het Sterrenpark en het was dan ook te verwachten dat dit idee het goed zou doen. Er vindt nog overleg plaats met de omwonenden en de gemeente over het vervolg.

De derde plaats was voor de jaarlijkse kerstmarkt in De Meteoor met 133 punten. De sfeervolle jaarafsluiting in De Meteoor mag rekenen op veel bezoekers uit zowel de wijk Krakeel als daarbuiten en doet het elk jaar goed op de verkiezingen.

Van de 14 ingediende ideeën is voor 10 ideeën budget beschikbaar. De overige vier ideeën moeten afwachten of er geld overblijft omdat de uitvoering van de winnende ideeën goedkoper zou kunnen uitvallen dan begroot.

De 10 winnende ideeën zijn:

  1. Startbudget kinderboerderij ‘De Sterrenhoeve (192 stemmen)
  2. Speelparcours Sterrenpark (149)
  3. Kerstmarkt De Meteoor (133)
  4. Straatspeeldag (131)
  5. Maandelijkse activiteiten De Meteoor (94)
  6. Themamiddagen senioren (88)
  7. Activiteiten Natuurlijk Evenwicht Krakeel (85)
  8. Kerstmarkt wijkvereniging Krakeel (65)
  9. Tafeltennistafel Regulus (64)
  10. Activiteiten Krokkelcomité (62)

Mevrouw Ensink, mevrouw Oelen en Tim wonnen alledrie een slagroomtaart van De Smederijen.

140515 verkiezingen Krakeel 01

140515 verkiezingen Krakeel 02

Uitgelicht

Zoeken