Lees voor

In februari 2014 twee Repair Cafés met ook een KINDER REPAIR CAFÉ in kringloopwinkel Het GOED

Samen je kapotte speelgoed repareren op woensdagmiddag 26 februari

Op woensdagmiddag 26 februari is er, voor de eerste keer in Hoogeveen, van 13.00 tot 16.00 uur een KINDER REPAIR CAFÉ,  in kringloopwinkel Het GOED aan de Gratamastraat 12. Kinderen van 6 tot 12 jaar zijn, onder begeleiding van een volwassene, van harte welkom met bijv. hun kapotte knuffel, trein, auto, poppenkleertjes, speelgoedautootje, houten of elektrisch speelgoed, poppenmeubeltjes, armbandjes, fiets, poppenkastpop, step of skelter. Ze kunnen dan samen met een vrijwilliger proberen het artikel te repareren. Zo leren kinderen spelenderwijs dat het echt zonde is om zomaar speelgoed weg te gooien, wat dingen waard zijn, dat het vaak simpel is om iets dat kapot is te repareren en vooral nadenken over iets voordat je het weggooit.

Ook is het woensdagmiddag 26 februari de bedoeling kinderen inzicht te geven in wat er allemaal in een apparaat zit en waarom. Kinderen kunnen speelgoed dat of apparaten die niet meer te repareren zijn, onder begeleiding demonteren. Heb je thuis nog kapot  speelgoed of bijv. een radio, wekker, videorecorder, koffiezetapparaat, klok, mixer , broodrooster of oude computer, neem 't mee op de 26ste en ga aan de slag! Repair Café Hoogeveen zorgt voor het benodigde gereedschap.

140222 repaircafé kinderen
Zaterdag 22 februari
Op zaterdag 22 februari 2014 zitten, als elke laatste zaterdag van de maand, de vrijwilligers van Repair Café Hoogeveen weer van 11.00 tot 15.30 uur voor u klaar in kringloopwinkel Het Goed aan de Gratamastraat 12 in Hoogeveen om u te helpen bij de reparatie van uw kapotte artikel. Dus is er iets met bijv. uw klok, naaimachine, koffiezetapparaat, kledingstuk, radio,  strijkijzer, stofzuiger, lamp of boormachine waarvoor uw zelf geen oplossing meer heeft, kom dan gerust langs. Om de vaak lange rij 's ochtends te ontlopen, adviseren wij u om eens 's middags langs te komen, want dan is het meestal een stuk rustiger. Reparatie is gratis, maar het Repair Café ontvangt graag een kleine bijdrage voor de aanschaf van nog ontbrekend gereedschap. Er is zaterdag de 22ste van 11.00 tot 13.00 uur ook een vrijwilliger beschikbaar voor uw kleine computerproblemen zoals het helpen bij het installeren van uw zelf meegenomen originele software of het verwijderen van overbodige software.

 

Uitgelicht

Zoeken