Lees voor

Handen uit de mouwen in Krakeel

Bewoners uit de wijk Krakeel steken de handen flink uit de mouwen. En dat allemaal voor een groene en schone wijk.

Na de ingrijpende renovatie in de wijk was er niet veel overgebleven van het prachtige Groene Hart van de wijk. Daarom vonden enkele bewoners dat het Sterrenpark wel weer flink mocht worden opgeknapt. Natuurliefhebbers bedachten een plan en in overleg met de gemeente en de Wijksmederij in Krakeel mochten ze - min of meer - hun gang gaan. En dat liet de groep zich geen twee keer zeggen.

Een ander goed plan was het idee om bewoners actief te betrekken bij het schoonhouden van de wijk. Op initiatief van enkele bewoners werd de werkgroep Krakeel Schoon gevormd. In samenwerking met de gemeente en een financiële bijdrage van de Wijksmederij in Krakeel ging de groep aan de slag.

Het derde idee was het opzetten van een moestuinproject door vrijwilligers in samenwerking met de scholen. Leerlingen leren op speelse wijze hoe ze groente kunnen verbouwen en hoe ze een heerlijke, gezonde maaltijd kunnen maken met de oogst. Op de laatste 'werkdag'  van 2014 in de moestuin werden de leerlingen verrast met een overheerlijk stuk worteltaart, gemaakt van hun eigen oogst. Een prachtig en leerzaam project.

Op 25 oktober 2014 werd uitgebreid aandacht besteed aan de activiteiten, met onder meer de komst van wethouder Jan Steenbergen die samen met wijkbewoners de handen uit de mouwen stak. Van deze actieve dag is een filmpje gemaakt.

Uitgelicht

Zoeken